Grad Velika Gorica

Iz medija

Osnovana Udruga predstavnika stambenih zgrada

stanariU utorak, 2. prosinca, u službenim prostorijama u Ulici Slavka Kolara 4, predstavljena je Udruga predstavnika suvlasnika i suvlasnika stambenih zgrada. Naime, Udruga je osnovana još prije, ali je od 7. listopada i službeno registrirana.

- Nadamo se da će biti i više upita kada se pročuje za nas jer to je interes građana, stanara, naših sugrađana i nadam se da će prepoznati korist u tome što smo mi sada kao Udruga registrirani. Mi imamo određene ciljeve i planove, to smo se dogovorili i tome ćemo težiti – naglasio je predsjednik Udruge Martin Kljaić.

Udruga je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija, a članom može postati svaki suvlasnik i predstavnik suvlasnika stambenih zgrada u Velikoj Gorici.

Kako su naglasili članovi Izvršnog odbora, jedan od ciljeva Udruge svakako je uspostaviti kontakte i dogovoriti suradnju sa svim upraviteljima zgrada koji djeluju na području Velike Gorice, s predstavnicima stambenih zgrada razmotriti probleme s kojima se susreću te naći način rješavanja tih problema.

U planu rješavanje pitanja troškova grijanja

Pitanje kojim će se Udruga u 2015. godini baviti je problem koji muči većinu stanara – troškovi grijanja. Tako će se pokušati utvrditi sve mogućnosti smanjenja troškova grijanja i približavanja cijeni toplinske energije u Zagrebu i Sisku.

Neki od ciljeva su i prikupljanje informacija o ugovaranju, ugradnji i problemima kod primjene razdjelnika topline, razmatranje postupaka i procedura za programe sanacije fasada i prozora koje sufinancira Europska Unija kao i pronaći odgovore na druga pitanja predstavnika. Upravo zbog toga Udruga predstavnika stambenih zgrada uvest će i tjedno dežurstvo, svakog utorka od 19 sati, te će se tamo predstavnici i suvlasnici moći obratiti i iznijeti svoje probleme i prijedloge.

Izvor: VG Danas