Grad Velika Gorica

Vijesti

Nastavljena izgradnja škole u Novom Čiču

skola1Nakon što je potpisan ugovor sa novim izvođačem radova, nastavlja se izgradnja škole u Novom Čiču.

Podsjetimo, 2011. godine započeli su radovi na gradnji škole, a ubrzo počinju problemi za izvođača radova koji u konačnici završava u stečaju. Ministarstvo prosvjete i sporta tada je prepustilo Gradu Velikoj Gorici da javnim natječajem pronađe novoga izvođača, a upravo je ovoga tjedna na gradilište došao konzorcij tvrtka KBB Kardum & Elektrokem & GEO – Informatički studio.

- Započinjemo sa zemljanim radovima 7. siječnja, kreću i instalaterski radovi, oplata i armatura dvorane – kaže Miljenko Pešut, glavni inžinjer gradilišta.

- Počinje se odmah sa instalacijama i ako nas posluži vrijeme počinju se kopati temelji za školsku dvoranu, uređivat će se parkilraište i školski putevi. Nadam se da je 20. srpnja zadnji rok i da bi moglo sve biti završeno i koji dan ranije – dodaje Katarina Galić, glavna nadzorna inžinjerka.

Važnost ovoga projekta istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić podsjetivši da će škola služiti cijelom Donjem Turopolju i školarcima sve od Novoga Čiča do općine Orle.

- Osnovna škola u Novom Čiču je najvažniji objekat obrazovanja koji će biti izgrađen od 90-te do 2020-godine, i po kapacitetu i vrijednosti, po svom značaju koji će imati za obrazovanje u našemu gradu – rekao je gradonačelnik Barišić.

Bit će to kompletna osmorazredna škola sa svim potrebnim sadržajima, kaže načelnik sektora za financiske poslove u Ministarstvu prosvjete mag. Petar Šokić. Škola će imati kapacitet od 600 učenika u dvije smjene koji će koristiti 10 učionica veličine 70-tak kvadratnih metara. Školska dvorana je veličine 750 m2, veličine košarkaškog igrališta, visine 9,5 metara. Vrijednost radova je oko 30 milijuna kuna.

- Želim se zahvaliti i predhodnom izvoditelju jer stanje građevine pokazuje da se kvalitetno radilo. Zahvaljujem se mještanima Novoga Čiča zbog odgovornosti koje imaju prema građevini. Ona tu stoji već godinu dana bez izvođača i ne fali ni jedna cigla niti je jedan prozor razbijen, a imali smo gorih slučajeva – rekao je g. Šokić dodavši: „S obzirom da su osigurana sredstva vidjet ćemo se najesen na početku nove školske godine“.

Gradnja nove škole u Novom Čiču zajednički je projekt Vlade RH koja je osigurala sredstva za školsku zgradu, te Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice koji financiraju dvoranu. Zemljište za školu donirala je Crkva, odnosno Župa Novo Čiče, a s 4 milijuna dodatnih kuna uredit će se prometnice. Godine 2006. projekt je zajednički kandidiran za sredstva Svjetske banke. Gotovo desetljeće nakon toga škola bi trebala otvoriti svoja vrata đacima.

skola2skola3skola4skola5