Grad Velika Gorica

Vijesti

Mala škola poduzetništva

msp1VG Poduzetnički centar d.o.o. kao partner na projektu „Mala škola poduzetništva“ održao je prvi set edukacijskih modula na tri teme: “Poduzetništvo izazov budućnosti”, “Primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije” i “Osnove komunikacije u poduzetništvu”.

Trodnevni obrazovni modul Poduzetništvo izazov budućnosti polaznicima na predavanju je predstavljen pojam poduzetništva, razlozi pokretanja vlastitog posla, specifičnosti poslovanja i moguće prepreke, pravni oblici, važnost izbora lokacije i istraživanje tržišta, obveze poduzetnika i mogućnosti financiranja.

Obrazovni modul Primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije predstavio je prednosti i nedostatje uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije u poslovanju. Naglasak ptedavanja bio je na „cloud“ tehnologiji.

Kroz modul Osnove komunikacije u poduzetništvu sudionici su upoznati sa osnovama verbalne i neverbalne komunikacije, otklanjanjem smetnji u komunikaciji sa klijentima i dobavljačim,a predstavljeni su temelji uspješne komunikacije, te organiziran je interaktivni rad polaznika.

Predavači trodnevne edukacije bili su: direktorica VG Poduzetničkog centra Suzana Krstić, djelatnici Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU g. Ivan Čobanov i Krešimir Majić.

Polaznici završetkom svakoga modula dobili su potvrdu o sudjelovanju na edukacijama. Iskustva polaznika seminara više su nego pozitivna i potvrđuju potrebu organiziranja ovakve vrste edukacije.

“Ova edukacija mi je obnovila prijašnje znanje i otvorila nove poglede na buduće poslovanje, jer su predavači bili zanimljivi a i osobna iskustva koja sam čuo o pokretanju vlastitog poslovanja su bila korisna. Želim Vam još puno ovakvih edukacija i da ima više polaznika koji su već u nekom poslu ili ga žele započeti jer ovdje se uz znanje stekne i jedna doza pozitivnog samopouzdanja koja je isto tako potrebna za poslovanje“ – komentirao je Ivica Đuretić iz tvrtke Mesingana Galanterija Đuretić.

msp2