Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikogorički gospodarstvenici otvaraju poslovnu suradnju sa Kinom

silkVelikogorički gospodarstvenici sudjelovali su danas u Zagrebu na radnom seminaru “Silk Road Economic Belt – 21st Century Maritime Silk Road” na poziv organizatora CSEBA (Chinese Southeast European Business Association).

Predstavnici tvrtki Gorica Staklo, Radovan Petrović – proizvodnja i prerada pčelinjih produkata, Zlatarna Križek i Distributivni centar za voće i povrće upoznali su se s aktualnim razvojem ekonomske suradnje i bilateralnih odnosa između Kine i Hrvatske, kao i načinima poslovanja s Kinom. Između ostalog, na seminaru je istaknuto da CSEBA zajedno sa Veleposlanstvom NR Kine ali i svim pratećim institucijama stoji na raspolaganju svima koji žele raditi s Kinom.

Predstavljeni su i značajniji projekti koji se nude zainteresiranim kineskim investitorima. Od većih projekata na području Velike Gorice tu su izgradnja luksuznog hotela i motodroma uz zračnu luku, izgradnja medicinsko-zdravstvenog centra, te ekološka proizvodnja.

Ovaj radni seminar je logičan nastavak recentnih intenzivnih napora za produbljivanjem dvadesetogodišnjih diplomatskih odnosa dviju zemalja i prelazak na novu razinu gospodarske suradnje.