Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica osigurava asistente u nastavi svim učenicima kojima je to potrebno

pomocniciVelika Gorica kao grad prijatelj djece osigurao je pomoćnike u nastavi svim učenicima kojima je to potrebno, a s istom praksom nastavit će i ubuduće.

U sklopu projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ kojem su dodijeljena bespovratna sredstva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za „Osiguranje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ u okviru Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“, dovršen je odabir kandidata za 27 mjesta pomoćnika u nastavi u 7 osnovnih škola Grada Velike Gorice.

Na Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim školama Grada Velike Gorice pristiglo je 225 pravovremenih prijava te je Projektni tim za provedbu projekta u suradnji s predstavnicima osnovnih škola proveo postupak odabira kandidata uvažavajući kriterije prednosti iz Javnog poziva kao i specifične odgojno – obrazovne, razvojne i zdravstvene potrebe svakog djeteta.

Ovim odabirom 27 asistenata Velika Gorica je osigurala pomoćnika svakom učeniku kojem je to potrebno, a s istom praksom nastavit će i dalje.

- Potreba će sigurno biti još kroz godinu, nakon što roditelji pribave i dostave dokumentaciju. Mi ćemo kao grad sve opravdane zahtjeve riješiti pozitivno i osigurati asistente u nastavi svakom djetetu kojem će to biti potrebno – istaknuo je gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić dodajući kako je to i obveza i želja grada koji nosi titulu grada prijatelja djece.

Priloženo:

Popis odabranih kandidata prema Javnom pozivu za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim školama Grada Velike Gorice (PDF)