Grad Velika Gorica

Vijesti

Podijeljene stipendije za deficitarna zanimanja

deficitarni1Učenici prvih razreda srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja, primili su stipendije Grada Velike Gorice. Stipendije koje će primati do kraja trogodišnjeg školovanja uručio im je gradonačelnik Dražen Barišić.

- Kao i svake godine, osmu godinu za redom stipendiramo deficitarna zanimanja kako bi podržali i održali obrtništvu u Velikoj Gorici, da na taj način održavamo grad i obrtništvo koje je kod nas kroz povijesti bilo razvijeno i prepoznatljivo, i dobro je da ima mladih koji se tu žele obrazovati. Neka vam ova pomoć bude podstrek, ali u neku ruku i obaveza da je društvo uložilo u vas i da društvu vratit na svoj način, jednog dana kroz svoju obitelj, zaposlenje, ili obrt jednog dana – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić okupljenim učenicima.

Iznos stipendije od 500 kuna učenicima će pomoći u mjesečnim izdacima, ali mnogima i za kupnju pribora za njihovo zanimanje i praktični dio rada.

Nakon podijele priznanja u ime svih stipendista Gradu se zahvalila učenica Anamarija Svojšek koja se školuje za frizerku.

- U ime svih stipendista i svoje osobno, zahvaljujem se Gradu Velika Gorica na dodjeljenim stipendijama nadamo se da ćemo svi ovdje prisutni opravdati vaše povjerenje prvo redovitim tijekom našeg trogodišnjeg obrazovanja, a kasnije da ćemo kroz stečene vještine sudjelovati u gospodarskom razvoju našeg grada – zahvalila se Anamarija.

Zamjenik gradonačelnika i ravnatelj Srednje strukovne škole Stjepan Kos ističe kako svake godine upisuju točno ona koja gradu i trebaju.

– U suradnji sa Zavodom za zapošljavanje i Udruženjem obrtnika napravimo popis na osnovu kojeg određujemo broj potrebnih mjesta. Sva naša djeca kod obrtnika i dobiju posao. Čak za konobare i kuhare imamo upite iz Dalmacije gdje hoteli trebaju ta zanimanja, ali mi ih nemamo dovoljno niti za praksu – otkrio je Kos.

deficitarni2