Grad Velika Gorica

Vijesti

Kineski gospodarstvenici u obilasku goričkih poduzetničkih zona

kinaGradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa zamjenikom Stjepanom Kosom primio je u službeni posjet delegaciju kineskih gospodarstvenika, koju je predvodio potpredsjednik Odbora za financije i gospodarstvo Nacionalnog narodnog kongresa Narodne Republike Kine g. Gu Shengzu.

Po završetku službene prezentacije, na kojoj je kineskim gospodarstvenicima predstavljen potencijal Velike Gorice i njezinih poduzetničkih zona, delegacija je obišla radnu zonu Rakitovec i Vukovinsko polje. U predstavljanju su sudjelovali i predstavnici tvrtke Meridijan 16, Gorica Stakla i Distributivnog centra.

Predstavnici kineske delegacije iskazali su veliki interes za ekološku proizvodnju voća i povrća te su veliku pažnju posvetili upoznavanju tehnologija u Distributivnom centru, a olakšice koje Grad Velika Gorica daje investitorima naišle su na veliki interes i odobravanje zbog potencijalne mogućnosti ulaganja u naš grad. Tome pridonosi, ističu, i blizina Zračne luke te odlična prometna povezanost Velike Gorice s ostalim centrima u regiji. Dolazak delegacije organiziran je na preporuku Veleposlanstva NR Kine i same veleposlanice gđe. Deng Ying.