Grad Velika Gorica

Iz medija

Gradskom kalendaru tema će biti zrakoplovstvo

zrakoplovTuristička zajednica Grada Velike Gorice i ove godine izdaje besplatan godišnji kalendar Velike Gorice, a VGdanas se priključio kao partner projekta. Prošle godine smo uveli novost da kalendar svojim fotografijama kreiraju upravo građani, a što je rezultiralo jednim od ljepših kalendara našega grada. Tema je bila “Ljepote Turopolje” i na ovakav poziv je stiglo 160 fotografija od čega se 48 fotografija našlo u kalendaru.

Tema za kalendar za 2015.godinu je avijacija – zrakoplovi i infrastruktura na području Velike Gorice. Povod ovoj temi je prvenstveno širenje zračne luke koje će na gospodarskom planu obilježiti nadolazeće godine. K tome, zrakoplovstvo je svuda oko nas, ne samo iznad naših glava nego i kroz brojna radna mjesta koje donosi našemu gradu kroz zračnu luku, ratno zrakoplovstvo, kontrolu leta, zrakoplovne kompanije, zrakoplovno tehnički centar, zrakoplovnu školu i druge subjekte iz zračnog prometa koji djeluju upravo iz Velike Gorice.

Glede motiva, osim sveprisutnih zrakoplova, u svojim kadrovima pronađite poveznicu zrakoplovstva i Velike Gorice. Naravno uz fotografije zrakoplova – civilnih i vojnih, zračne luke i druge infrastrukture, fotografija grada iz zraka, moguće je prijaviti fotografije svega što leti ili je letjelo ili ima poveznicu sa zrakoplovstvom. „Uvjet“ je jedino da su fotografije nastale na području Velike Gorice.

Svi zainteresirani fotografi koji bi željeli da se njihova fotografija nađe u ovakvom projektu pozivaju se da se priključe u kreiranje kalendara za 2015. godinu. Svi sudionici projekta čija se fotografije nađu na kalendaru dobit će svoje primjerke kalendara na kućnu adresu. Prijavljene slike se ustupaju Turističkoj zajednici isključivo za objavu na kalendaru za 2015.g te nema novčane naknade za sudjelovanje.

Fotografije treba dostaviti u digitalnom obliku na email adresu kalendar@vgdanas.hr, a trebaju biti minimalne rezolucije 2000×2000 piksela (preporučeni fotoaparati s 8 megapixela na više). Fotografije mogu biti digitalno obrađene, a u prijavi navedite ime autora. Na isti email možete se obratiti sa svim upitima. Fotografije će se primati do 30. studenoga 2014.g.

Stoga, upućuje se poziv svim zaljubljenicima u fotografiju da se jave na ovaj otvoreni poziv te svojim fotografijama priključe u kreiranje velikogoričkog kalendara za 2015. godinu.

Izvor: VG Danas