Grad Velika Gorica

Iz medija

Djeca iz Velike Gorice skupila pola tone hrane za Vukovar

zavukovarUčenici osmih razreda OŠ Eugen Kumičić u Velikoj Gorici svake godine odlaze na izlet u Vukovar u sklopu terenske nastave iz povijesti i geografije. Ove godine izlet su pretvorili u veliku humanitarnu akciju.P rofesorica Lada Rojc (40) pokrenula je cijelu školu: djecu, nastavnike i roditelje.

- Gledala sam reportažu o vukovarskoj socijalnoj trgovini. Police su puno praznije od onih u uobičajenim trgovinama, a ne bi smjele biti. Uključili su se svi. Svatko je donio barem neku sitnicu i u Vukovar nosimo prepune kutije – rekla je profesorica geografije. U samo četiri dana skupili su oko 80 kutija hrane, što je oko pola tone, te još 40 kutija higijenskih proizvoda. Profesori su sakupili i odjeću koja je još u dobrom stanju, a njima više ne treba nego stoji u ormaru.

- Imali smo konkretan cilj i zato sam u dogovoru s trgovinom napravila popis onoga što je prijeko potrebno siromašnijim obiteljima. Knjižnica nam je već drugi dan bila krcata namirnicama – kaže Lada. U obzir nisu dolazile novčane donacije.

- Htjela sam da se svi potrude, onako od srca, a poslije, kad istovarimo kutije iz autobusa, da budu ponosni na to što su učinili. Da osjete koliko je važno pomagati drugima i koliko će ih to pomaganje ispuniti – rekla nam je profesorica Rojc.

Vukovarska socijalna trgovina hrani stotinjak ugroženih obitelji i ova pomoć će im itekako dobro doći. – Svaki učenik iz razreda nešto je kupio i donio. Presretna sam što ćemo nekoga razveseliti – rekla je učenica 8.c razreda Karla Rožić (14).

Izvor: 24 sata