Grad Velika Gorica

Vijesti

Tamburica za državne prvake iz OSS-a Buševec

oss-busevec1Nakon što su na 21. susretima hrvatskih folklornih ansambla osvojili prvo mjesto za najbolju koreografiranu izvedbu, članove Ogranka seljačke sloge danas je primio gradonačelnik Dražen Barišić kako bi im u ime Grada čestitao na najnovijem uspjehu.

- Odmah na početku vam čestitam na nagradi, jer ste prvi u državi u koreografiranom folkloru što ste pokazali ono što se od 1920.godine prikuplja kroz pjesmu, nošnje, tamburu u vašem Ogranku i to ocrtava i naš kraj, naše Turopolje, našeg čovjeka. To je velika nagrada, prije svega za sve vas, ali i za cijelu Veliku Goricu i naš folklor. Ogranak je kroz svoju povijest nosio nit hrvatstva, nit okupljanja cijelog sela, pa i cijelog našeg kraja, tim više što niste samo folklor, što ste čuvari kulturne baštine kroz sve što radite – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je čestitao ogrankašima i tamburaškoj sekciji tom prilikom u znak zahvale predao novu tamburicu.

Uz gradonačelnika Buševčanima su zahvalili njegov zamjenik Ervin Kolarec i pročelnik Zvonko Kunić, a u ime gostiju obratio se predsjednik OSS-a Buševec Nenad Rožić koji je naglasio da svi ljudi u Ogranku koji to sve rade srcem zaslužuju nagradu s državne smotre.

- Osjećaj je lijep jer to je nagrada za trud koji naši folkloraši ugrađuju godinama, neki su po 15, 20 i više godina u Ogranku. Stalno radimo, kod nas nema pauze, ovoga vikenda smo u Lekeniku, pa slijede Draganić, Ivanić Grad, a 15.studenoga organiziramo KAJ Buš festival, pripremamo i godišnji koncert i inozemno gostovanje u prosincu kod Hrvata u dijaspori, samo još ne znamo točnu destinaciju. Nagrada se tek očekuje nagodinu jer Hrvatski sabor kulture prva tri ansambla šalje nagodinu na jedan od međunarodnih festivala – rekao je predsjednik OSS-a Buševec Nenad Rožić.

Rožić je dodao kako se folklor teško može ocjenjivati i rangirati,i kako sve pohvale zaslužuju i vrhunski voditelji.

- Najveća nagrada svim članovima je kad je publika zadovoljna i kad plješću par minuta bez prestanka – dodao je Rožić koji je u ime Ogranka gradonačelniku darovao majicu Ogranka i prigodnu knjigu.

Dan ogrankaši već dugo nemaju tremu prije nastupa, ponajviše jer im je pozornica u Čakovcu već odavno poznata, potvrdila nam je i jedna članica.

-Krenula sam plesati od malih nogu, već sam 10-12 godina u prvoj postavi. Kad ste toliko dugo u jednom društvu uvijek se osjećate kao pobjednik, i ovo nam je još jedno priznanje u tom nizu – kaže Maja Kovačević.

Izvor: VG Danas

oss-busevec2oss-busevec3oss-busevec4oss-busevec5