Grad Velika Gorica

Vijesti

Mirjana Mrkela oduševila Velikogoričane

mrkelaU povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, posvečenog osobama oštečenog vida te Mjeseca knjige u Gradskoj vijećnici Grada Velike Gorice u srijedu, 15. listopada održana je književna tribina na kojoj je gostovala slijepa književnica Mirjana Mrkela iz Zadra.

Tekstovi su joj objavljivani u svim relevantnim dječjim časopisima, a desetak ih je i u čitankama. 2004. imala je autorsku večer na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku, a 2012. godine na Hrvatskome radiju objavljena je njena prva radio-igra „Kornjača bundašica“. Krajem iste godine iz tiska izlazi i roman „Dragi Olivere“, posvećen Charlesu Dickensu i brizi za djecu bez roditelja, a koje je 2013. ovjenčano Nagradom Grigor Vitez za književni tekst.

Gradsku viječnicu ispunili su do poslijednjeg mjesta učenici velikogoričkih osnovnih i srednjih škola koji su imali prigodu razgovarati s gospođom Mrkelom, a njene prozne i poetske uradke pročitala je Ana Marija Štorga. U glazbenom dijelu nastupijo je poznati Velikogoričanin Franjo Lučić. Tom prigodom Mirjana Mrkela poklonila je Gradskoj knjižnici svoju najnoviju zbirku ljubavnih pjesama, a na čemu joj je zahvalila biranim riječima gospođa Marta Ovčar.

Ovo događanje organiziralo je Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice u sklopu provedbe Gradske strategije za izjednačavanja mogučnosti i prava osoba s invaliditetom.