Grad Velika Gorica

Vijesti

Miholje u Kozjači

kozjaca1Dan MO Kozjača pod nazivom “Miholje u Kozjači” obilježen je 27. i 28. rujna 2014. Obilježavanju dana mjesnog odbora nazočio je i gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

U subotu 27.9. je organizirano klanjanje koje je završilo Sv. misom u kapeli sv Mihovila. Sljedećeg dana svečanost je započela blagoslovom spomen obilježja na Lakovici gdje je nekad bilo groblje stanovnika Kozjače i Šiljakovine te drvena kapelica sv. Mihovila. Nakon blagoslova uslijedila je procesija do kapele. Koncelebriranu Sv. Misu predvodio je vlč. Dubravko Škrlin Hren – vicerektor Zagrebačke bogoslovije uz domaćeg župnika Ivana Kljunića.

Nakon Sv. Mise započeo je prigodni kulturno-umjetnički program u društvenom domu uz gostovanje triju skupina iz Folklornog ansambla Šiljakovina. Prije početka programa prisutne je pozdravio i podnio izvještaj predsjednik vijeća Mjesnog odbora Kozjače Josip Jerleković.

U 2014.godini učinjeno je mnogo: uređeno je potkrovlje društvenog doma, priključen je vodovod na objektu društvenog doma i na objektu malonogometnog igrališta, sanirana su dva poljska puta, sanirane su udarne rupe u ulici Jerlekovići, organizirano je domaćinstvo MNL Vukomeričke Gorice (sredstvima grada kupljeni su golovi i valjano je igralište2x), odobren je i potpisan je ugovor za izgradnjom kuhinje u društvenom domu-realizacija za 30 dana. Izgrađeno je spomen obilježje na Lakovici gdje je bilo negdašnje groblje mještana Kozjača i Šiljakovine i kapelica sv. Mihovila.

U pripremi i realizaciji proslave dana MO Kozjače uz članove vijeća MO-a pomagali su i članovi Sportkog društva Kozjača i članovi lovačkog društva Kuna.

kozjaca2kozjaca3kozjaca4kozjaca5