Grad Velika Gorica

Vijesti

Gospodarska suradnja Velike Gorice i Virovitičko-podravske županije

virovitica 064Izaslanstvo Grada Velike Gorice predvođeno gradonačelnikom Draženom Barišićem jučer je boravilo u službenom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici. Velikogoričko izaslanstvo ugostili su virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Glavne teme bile su predstavljanje međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo te predstavljanje rada VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Viroexpo su predstavili župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić i direktor sajma Igor Andrović, nakon čega je uslijedio dogovor oko sudjelovanja Velike Gorice na sajmu. Rad VIDRA-e – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije predstavila je ravnateljica Natalija Havidić, dok je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin gostima prenio iskustva s Lokalnim akcijskim grupama u upravljanju lokalnim razvojem.

Nakon sastanka na rasporedu je bio obilazak Poduzetničkog inkubatora i njegovih korisnika, a s projektom „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ u sklopu kojeg je izgrađena zgrada Inkubatora, goste je upoznao direktor Igor Andrović. Osim Poduzetničkog inkubatora izaslanstvo Velike Gorice obišlo je i novoobnovljenu kuriju (dvorac) Janković u selu Kapela Dvor, koja je obnovljena u sklopu projekta prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska Drava4Enjoy, studentski restoran „Škola“, te Palaču Pejačević.

Dogovorena je daljnja suradnja između Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije s Velikom Goricom kako bi se i u budućnosti mogli međusobno razmjenjivati podaci, iskustva te primjeri dobre prakse, osobito u povlačenju sredstava iz EU fondova.

virovitica 015virovitica 053virovitica 070virovitica 105