Grad Velika Gorica

Vijesti

Dovršava se parkiralište u Školskoj; završena rekonstrukcija Getaldićeve

skolska-getaldiceva1Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima obišao je dana neka od gradilišta na području grada. U Školskoj ulici obišao je gradilište novog parkirališta, investiciju vrijednu 550 tisuća kuna, kojom središte grada dobiva 29 novih parkirnih mjesta.

- Pronašli smo mjesta za jedno važno parkiralište kako bi u središtu grada mogli parkirati građani i korisnici susjednih ustanova. Također ćemo u zoni Školske ulice gdje imamo privremenu regulaciju izgraditi nogostupe, postaviti ležeće policajce te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, a uz prisutnost policije i prometnih redara dodatno povećati sigurnost prometa – rekao je Barišić. Svi planirani radovi u Školskoj dio su zaključaka sa nedavnog sastanka između Grada i predstavnika roditelja djece koja pohađaju OŠ Jurja Habdelića i OŠ Eugena Kvaternika.

Završena je rekonstrukcija Getaldićeve ulice u dužini 220 metara. Prometnicu čija je modernizacija stajala 1,5 milijuna kuna obišao je gradonačelnik Dražen Barišić. Istaknuo je kako će uređena ulica najviše značiti za sigurnost građana, vozača i djece koja pohađaju obližnju Osnovnu školu Nikole Hribara.

- Sada smo završili uređenje tranzitnih ulica u Velikoj Gorici i možemo reći da smo puno toga učinili za sigurnost prometa. Uskoro ćemo krenuti s montažom semafora na križanju Gajeve i Kolareve ulice tako da bi djeca koja u Osnovnu školu dolaze iz Kurilovca imala siguran pristup koji je za sada bio rizičan – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je prilikom obilaska radova najavio i kako će se u idućih tjedan dana otvoriti još nekoliko velikih gradilišta, poput Brkićeve ulice u Velikoj Buni vrijedne 2,7 milijuna kuna, te Rakarske ulice vrijedne 2,4 milijuna kuna, te da se intenzivno radi na uređenju prometnica u Gudcima, Šiljakovini, Ključić brdu i Ščitarjevu.

skolska-getaldiceva2skolska-getaldiceva4skolska-getaldiceva5