Grad Velika Gorica

Vijesti

Dogradnja vrtića u Pucekovićevoj - uskoro dodatnih 70 mjesta

vrtic1Počeli su radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Velika Gorica u Pucekovićevoj ulici vrijedni 2,5 milijuna kuna. Vrtić će u veljači iduće godine biti veći za 500 četvornih metara, dobit će dodatne četiri prostorije za smještaj djece, blagovaonicu, te sanitarni čvor. Prošireni dio vrtića protezat će se na dvije etaže u kojima će svoje mjesto pronaći 70 mališana raspoređena u tri skupine.

- Ovo će za vrtić značiti jednako puno kao i za grad, novih 70-tak mjesta za djecu predškolskog uzrasta. Upisati ćemo djecu koja čekaju, a to su najmlađe generacije do treće godine za koje je vrijeme da se ukljuće u predškolski program – kaže ravnateljica vrtića Irena Kozmić.

- Ove godine smo uz gradnju novoga vrtića u Velikoj Mlaki se koncentrirali na proširenje kapaciteta u Velikoj Gorici. Time ćemo osigurati da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću tijekom sljedeće ili godine iza. Paralelno radimo na projektu vrtića u Cvjetnom naselju i u dvije godine bi zatvorili cijelu strategiju otvaranja mjesta za vrtićku djecu – rekao je gradonačelnik Barišić podsjetivši da najveći novi vrtić u Velikoj Mlaki uskoro dobiva krov što pokazuje da radovi dobro napreduju.

Gradonačelnik je i rekao kako novi troškovi u proširenje kapaciteta, a radi se o 30-tak milijuna kuna u gradnji vrtića, neće utjecati na povećanje cijene vrtića.

- Na cijenu smještaja može utjecati samo država koja luta bez glave i repa, kroz njene utjecaje na energente ili smanjenje prihoda kroz bezglave porezne reforme po kojima bi Grad teže funkcionirao – rekao je Barišić te dodao kako i djelatnicima vrtića od Nove godine dolazi povećanje plaća od 5 %, čime se povećava i standard odgojitelja i osoblja.

Nova mjesta u vrtićima tako će se dobiti dogradnjama u Velikoj Gorici, gradnji vrtića u Velikoj Mlaki, a po završetka škole u Novom Čiču preseljenjem dijela školaraca iz Vukovine u osnovnoj školi će se otvoriti prostorije za manji vrtić. Nakon što se osiguraju mjesta za svu djecu Grad će nastojati i prostorno rasporediti vrtiće na cijelom gradskom području.

- Grad je na 330 četvornih kilometara i u budućnosti razmišljamo za one koji žive u Gudcima, Kozjači ili Buni, da imaju dostupan vrtić negdje blizu. Neće biti na svakom mjestu, ali na koridorima kojim se kreću roditelji – dodao je Barišić kako će se time postići standard kakvoga ima malo koji grad u Hrvatskoj.

vrtic2