Grad Velika Gorica

Najave

Još jedan 'Nedjeljni turopoljski ručak' na otvorenom; privremena regulacija prometa od subote u 20 sati

IMG_5157Ove nedjelje Trg kralja Tomislava u centru V. Gorice postat će velika blagavaonica na otvorenom. Pripreme za ručak kreću već od ranih jutarnjih sati, a što su sve velikogorički i gostujući ugostitelji pripremili moći ćete u miru obići i razgledati od 11.30 do 12.30 sati kada slijedi svečano otvorenje.

Nakon pozdravnih riječi slijedi kušanje jela uz bogati kulturno-zabavni program i nastupe tamburaških sastava Harmonija i Barabe, a sve će voditi i budno pratiti Davor Dretar Drele i Vid Balog. Ostali dio programa započinje dodjelom priznanja za 5. festival meda, a u 14 sati možete pogledati zanimljivi kulinarski show u kojem će sudjelovati i Veleposlanstvo Narodne Republike Kine sa svojim kuharom koji će pripremiti neka od tradicionalnih kineskh jela, a sve u duhu dobre suradnje i želje da se naše kulture i zajedničke vrijednosti još više približe. Nakon finog ručka slijedi i proglašenje pobjednika za najbolju turopoljsku kotlovinu koju će za vas pripremiti učenici Srednje strukovne škole za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice.

Kako biste do svojih porcija došli što lakše i jednostavnije napomenimo da će se ulaznice/ kuponi za konzumaciju prodavati na tri lokacije u drvenim kućicama po cijeni od: HRANA: 20 kuna / SLASTICA: 5 kuna / VINO: 5 kuna.

Zbog održavanje manifestacije privremena regulacija prometa važit će na dijelu prometnice i parkirališta na Trgu kralja Tomislava od subote 18. listopada od 20,00 sati do nedjelje 19. listopada 2014., do 24,00 sata.

Privremena regulacija prometa

Zbog rekonstrukcije dijela Rakarske ulice na koju je bilo planirano preusmjeravanje prometa za vrijeme održavanje manifestacije, određuje se nova trasa vođenja linija javnog gradskog prijevoza koje polaze s Terminala Velika Gorica.

Obilazni pravac za vođenje linija javnog gradskog prijevoza koje polaze s Terminala Velika Gorica bit će Trgom kralja Petra Krešimira IV – Sisačkom ulicom – sjevernom obilaznicom Velike Gorice (Avenija Pape Ivana Pavla II) – Ul. Hrvatske bratske zajednice te desno na Zagrebačku za autobusne linije koje voze prema Zagrebu, a linije za Mraclin, Kozjaču i Veliku Bunu nastavljaju dalje Kolodvorskom ulicom – Ul. Matice hrvatske do raskrižja s Ul. S. Kolara i dalje svojom registriranom trasom lijevo, dok linije za Sase, Strmec Bukevski i Pleso na raskrižju Avenije Pape I. Pavla II i Rakarske ulice skreću desno na Rakarsku ulicu i dalje registriranom trasom
- U povratku na Terminal autobusne linije: Sasi i Strmec Bukevski, na raskrižju Avenije Pape I. Pavla II i Rakarske skreću desno u Av. Pape I. Pavla II do HBZ te Kolodvorskom ul., do raskrižja s Ul. Maticom hrvatske gdje skreću lijevo prema Terminalu.

IMG_5199IMG_5197IMG_5193IMG_5190IMG_5150IMG_5142IMG_5127IMG_5074IMG_5064IMG_5043IMG_5033IMG_5031IMG_5015IMG_5002IMG_4998IMG_4992