Grad Velika Gorica

Vijesti

Dani mladih 2014.

mladi1Savjet mladih Grada Velike Gorice u suradnji sa Udrugom GAS, Udrugom Izlaz, Turbinom i Udrugom VG Student organizirao je aktivnosti za mlade u Danima mladih koji su se održavali od 03.10. – 05.10.2014. u Gradu Velikoj Gorici.

Otvorenje Dana mladih uz odličnu Platformu pozitivnih vibracija u Domu kulture Galženica, privukla je oko 150 mladih Goričana i Goričanki iz naših srednjih škola. Inspirativne životne ideje naših gostiju, Ivana Karduma, Tonia Miluna i Marka Košičeka bile su podržane glasnim pljeskom i kasnijim razgovorima sa predavačima.

Fireshow performance koji se održao ispred Cluba 100 pokazao je kreativnost u plesu sa vatrom te je na poseban način obilježio početak glazbenog dijela programa Dana mladih uz Cliffhangerse i TS Harmoniju. Club 100 je bio prepun mladih raznih glazbenih ukusa što je zapravo bio i dodatni cilj organizacije ovakvog koncerta.

U subotu se održala edukativna radionica za članove Savjeta mladih i Udruga mladih u smislu timskog rada, komunikacijskih vještina i odgovornosti. Nakon toga uslijedila je radionica izrade Grafita u Srednjoj strukovnoj školi koja je na simboličan način predstavila početak provedbe programa „Mladi u fokusu – razvoj lokalnog programa za mlade Grada Velike Gorice“ kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Dani mladih 2014. godine završili su Uvodom u digitalnu fotografiju kojeg je vodio poznati fotograf Damir Hoyka.

Ovi Dani mladih pokazali su da se zajedničkom suradnjom Savjeta mladih i udruga mladih mogu organizirati kvalitetne, zanimljive i drugačije aktivnosti za mlade u našem gradu. Nadamo se da će ih biti sve više.

mladi2mladi3mladi4mladi5