Grad Velika Gorica

Vijesti

Više od 2000 Velikogoričana hodočastilo u Mariju Bistricu

bistrica1Više od 2000 Velikogoričana sudjelovalo je na 42 kilometra dugom hodočašću u Mariju Bistricu u subotu ujutro. Hodočašće već 23. godinu za redom organizira Župa Navještenja Blažene Djevice Marije.

Okupivši se ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije više od 2000 hodočasnika krenulo je na put do najpoznatijeg hrvatskog marijanskog svetišta. Početnu molitvu predvodio je vlč.Norbert Ivan Koprivec nakon čega su uz pjesmu i s raspelom na čelu kolone svi zajedno krenuli na zavjetno hodočašće.

Vjernici su prvi puta krenuli 1992. godine u vrijeme Domovinskog rata u znak zahvale što je Velika Gorica sačuvana od ratnih stradanja. I ove godine na zavjetnom hodočašću sudjelovao je dogradonačelnik Ervin Kolarec. Izrazio je zadovoljstvo i ponos na hodočasnike čiji je broj svake godine sve veći.

Zajedničku misu za hodočasnike u Mariji Bistrici predvodio je mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački.

- Hodočasnici uvijek putem najčešće mole krunicu, nije to zato da prođe vrijeme, nego da svako zrno bude jedan blagoslov, da svaki korak na putu bude jedan korak bliže Božjoj prisutnosti. Neka krunica ne bude samo privjesak, nego snaga i zaštita. Vi ste danas posebni ures na vijencu vjernosti i zahvalnosti Bogu pod okriljem Majke Božje Bistričke, nastavite tako živjeti da Majka Marija moli za vas i za sve nas – poručio je u svojoj propovijedi hodočasnicima mons. Pozaić.

bistrica2bistrica3bistrica4bistrica5