Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica se predstavlja na Sajmu tržnica

trznica1VG Komunalac, odnosno velikogorička tržnica na malo danas sudjeluje na manifestaciji Dani hrvatskih tržnica koja se održava na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Udruga hrvatskih tržnica već treću godinu zaredom, krajem rujna organizira ovu manifestaciju, a velikogoričku tržnicu na ovom događanju predstavljaju OPG Mužic i OPG Macenić.

“Već 23 godine bavimo se proizvodnjom cvijeća, dok smo prije dvije godine asortiman proširili i proizvodnjom povrća. Zagrepčanima i posjetiteljima nudimo i začinsko bilje, ali i jesenske cvjetne aranžmane”, kaže Suzana Macenić.

Različite proizvode na svom štandu nudi i Nikolina Oulovsky, unuka vlasnika OPG-a Mužic.

“Ovdje kod nas je sve domaće i friško. Imamo uglavnom sve vrste povrća, ali trudimo se imati i sve ostalo. Imamo dosta kupaca i jako smo zadovoljni”, ističe Nikolina.

Udruga hrvatskih tržnica broji 33 članice iz cijele Hrvatske, a od ove godine u njih se ubraja i velikogorička.

- Zajedno sa udrugom pokrenuli smo projekt Certificirana seljačka tržnica Velika Gorica, što će našim poljoprivrednim proizvođačima omogućiti stjecanje certifikata i uporabu oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“ te će dotičnima bitno olakšati izravnu prodaju svojih proizvoda uz jamstvo porijekla – poručio je direktor VG Komunalca, Dragan Perić i dodaje kako im je cilj velikogoričku tržnicu očuvati i modernizirati te je učiniti mjestom ugodne kupnje svježeg i nadasve zdravog voća i povrća našeg Turopolja.

trznica2trznica3