Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica dobila europska sredstva za pomoćnike u nastavi

pomocniciGrad Velika Gorica prijavio je projekt „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ za financiranje iz europskog socijalnog fonda Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Od maksimalnih 100 bodova, projekt Grada Velike Gorice dobio je 93 boda što ga je dovelo na 7. mjesto od ukupno 26. prijavljenih gradova i županija. Ovaj projekt omogućit će financiranje 27 pomoćnika u nastavi tijekom 10 mjeseci za isto toliko djece u našim osnovnim školama u iznosu od 1.044.970,00 kuna.

Važno je istaknuti da će se po završetku financiranja projekta, pomoćnici u nastavi financirati iz gradskog proračuna. Projekt su napisali i prijavili savjetnici iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport dr.sc. Arijana Mataga Tintor i Neven Topoljnjak i suradnik za EU fondove Ivan Čobanov.

Slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta te provedba projekta. Ova vijest je najbolji početak Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici, uz mnoštvo lijepih sadržaja koji nas očekuju sljedećih dana.