Grad Velika Gorica

Vijesti

U Zaboku održan 8. susret gradova i općina prijatelja djece

zabokGrad Zabok i Koordinacijski odbor akcije “Grad Zabok- prijatelj djece” u suradnji sa Savezom društva Naša djeca Hrvatske, organizatori su ovogodišnjeg 8. Susreta gradova i općina – prijatelja djece koji se u petak, 26. rujna 2014. održao u Zaboku.

Skup su pozdravili mnogi visoki gosti, među ostalima organizatori i domaćini ovog događanja predsjednica DND-a Zabok i Koordinacije akcije gradovi i općine prijatelji djece, Sonja Borovčak i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, predstojnica UNICEF-ova ureda RH Valentina Otmačić dječja pravobraniteljica Ivana Milas Klarić, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, te savjetnica predsjednika RH za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš. Putem video zida, sudionike ovog Susreta pozdravio je i predsjednik RH, Ivo Josipović koji je pohvalio i podržao akciju “Gradovi i općine prijatelji djece”.

Na ovogodišnjem susretu sudjelovali su predstavnici 26 hrvatskih gradova i općina prijatelja djece, a za njih su tijekom poslijepodneva organizirane raznovrsne radionice na temu volonterstva.
Veliku Goricu su u Zaboku predstavljale Antonija Radoš i Petra Barišić iz Dječjeg gradskog vijeća Velike Gorice i savjetnici iz UO za predškolski odgoj, školstvo i šport Arijana Mataga Tintor i Neven Topolnjak.