Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradovi i regije generatori razvoja

sajam3Grad Velika Gorica sudionik je Prvog poslovnog summita „Gradovi i regije generatori razvoja“. Riječ je o prvom Međunarodnom sajmu investicija, industrije i usluga ove vrste u RH, koji se u partnerstvu s Gradom Zagrebom organizira na Zagrebačkom velesajmu.

Skup je zamišljen kao match making prilika na kojem će se povezati investicijska ponuda i potražnja, razmijeniti iskustva najbolje europske prakse i prezentirati projekti lokalnih samouprava te poduzetnika. Uz Grad, suizlagači su Kova d.o.o., zlatarska radiona Križek d.o.o., JK nautika i Radiona za izradu zupčastih i pužnih prijenosa Habuš.

Priliko, posjete sajmu gradonačelnik Dražen Barišić susreo se s veleposlanicom NR Kine Nj.E.gđom. Deng Ying. Tom prilikom razmijenjene su informacije o pokrenutoj suradnji između Grada Velike Gorice i Okruga Fengtai. Veleposlanica je izrazila podršku projektu, a nastavak razgovora uslijedit će na službenom prijemu u Velikoj Gorici.

Gradonačelnik će sutra sudjelovati i na Međunarodnoj konferenciji „Hrvatski gradovi i općine – energetska obnova kao izazov“ na kojoj je govoriti o iskustvima i pozitivnim primjerima našega grada.

sajam2sajam4sajam5sajam6