Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikogorički poduzetnici uspješni u privlačenju sredstava iz EU fondova

gorica-stakloVelikogoričke tvrtke Gorica staklo d.o.o. i MC Ultimaks d.o.o. uspješno su aplicirale za bespovratna sredstva iz EU fondova. Tako je Gorica staklo za svoj projekt “Prozor mogućnosti” dobila 6,4 milijuna kuna, dok MC Ultimaks za projekt hotela dobila nešto više od 7,6 milijuna kuna.

Pozivom za dostavu projektnih prijava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“ iz Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007 – 2013“, koji je objavljen 23. prosinca 2013. godine, hrvatskim poduzetnicima postala su dostupna bespovratna sredstva Strukturnih fondova Europske unije. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva kroz dotični Poziv je 249.430.113,88 kuna.

Ova shema dodjele bespovratnih sredstava odnosila se na poboljšanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva dodjelom bespovratnih sredstava za poboljšanje tehnološke strukture poduzeća te konkurentnosti turizma dodjelom bespovratnih sredstava za ulaganja u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela uključujući prateće sadržaje koji služe jačanju turističke ponude i produženju sezone.

U sklopu ovog poziva dvoje velikogoričkih poduzetnika, Gorica staklo d.o.o. i MC Ultimaks d.o.o. uspješno su ostvarili bespovratne potpore u visini od 6.389.282,37 kuna odnosno 7.621.227,92 kuna za projekte „Prozor mogućnosti“ ukupne vrijednosti 16.442.271,68 kuna odnosno „TEL MC-ULTIMAKS, Hotel Pleso Velika Gorica“ ukupne vrijednosti 18.023.892,98 kuna.

Kako bi potaknuo investicije i otvaranje novih radnih mjesta, Grad Velika Gorica ustrojio je poseban Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU. Navedeni odjel, između ostalog, svim potencijalnim investitorima osigurava investicijske asistente, koji investitorima pomažu u što bržoj realizaciji planiranih investicija.

Priloženo:

“Regionalna konkurentnost 2007 – 2013″ – Dodatne informacije (PDF)