- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gradonačelnik Barišić ugostio izaslanstvo pekinškog okruga Fengtai

Posted By Gorica.hr On 29.08.2014. @ 00:22 In Vijesti | Comments Disabled

kina1 [1]Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić domaćin je delegaciji lokalne samouprave okruga Fengtai, grada Pekinga. Tijekom službenog posjeta održan je sastanak na kojem se govorilo o razvoju poslovnih i prijateljskih odnosa Velike Gorice i okruga Fengtai, povodom 20 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i NR Kine.

Kinesko izaslanstvo dolazi iz grada Pekinga, djelatnici su lokalne samouprave i državne izvršne vlasti NR Kine sa zaduženjima u području gospodarstva, vanjskih poslova, prosvjete i športa. Cilj posjeta je upoznavanje s funkcioniranjem lokalne samouprave u Velikoj Gorici kao i s mogućnostima ulaganja kineskih gospodarstvenika u spomenutim područjima te razvijanje prijateljskih i poslovnih odnosa.

- Mogu istaknuti zadovoljstvo održanim razgovorima i uspostavom poslovne i prijateljske suradnje između Velike Gorice i okruga Fengtai. Naše razgovore o potencijalnim ulaganjima nastavit ćemo već sljedeći mjesec kada će se naše izaslanstvo odazvati uzvratnom pozivu. Nije moguće tijekom prvog susreta dogovoriti projekte, ali su otvorene mogućnosti suradnje u navedenim područjima gospodarstva, prosvjete i športa – istaknuo je nakon sastanka gradonačelnik Velike Gorice g. Dražen Barišić.

Tajnik komiteta okruga Fengtai, Li Chaogang, oduševljen je našim gradom i građanima. Ističe kako je Velika Gorica uredno i čisto mjesto s velikim potencijalom.

- Čim sam izišao iz zrakoplova u zračnoj luci za koju sad znam da je u Velikoj Gorici, stekao sam dojam da je ovo ekološki vrlo čisto mjesto, zeleno, uredno i s velikim potencijalom. Ono što je najvažnije, ljudi su jako srdačni i dobri što je jedan od najvažnijih potencijala – istaknuo je Li Chaogang koji zajedničku suradnju vidi na različitim područjima.

- Smatram da imamo odličnu perspektivu uzajamne suradnje u mnogim poljima, a posebice u znanosti, obrazovanju, poljoprivredi i turizmu – zaključio je Li Chaogang.

Po završetku poslovnih razgovora, izaslanstvo okruga Fengtai posjetilo je Muzej Turopolja i obišlo uže središte grada. U sljedećim danima posjetit će grad Opatiju, a nakon toga i Plitvička jezera gdje je i potpisan Sporazum o osnivanju hrvatsko – kineskog zajedničkog istraživačkog centra za zaštitu okoliša.

kina2 [2]kina3 [3]kina4 [4]kina5 [5]kina6 [6]kina7 [7]kina8 [8]kina9 [9]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/08/gradonacelnik-barisic-ugostio-izaslanstvo-pekinskog-okruga-fengtai/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina11.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina21.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina31.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina41.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina5.jpg

[6] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina6.jpg

[7] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina7.jpg

[8] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina8.jpg

[9] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kina9.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal