Grad Velika Gorica

Vijesti

Završila prva Ljetna dječja škola stranih jezika u Pučkom učilištu

ljetnaUz puno igre, pjesme i veselja završila je prva Ljetna dječja škola stranih jezika u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Grupa polaznika, u dobi od šest do devet godina, je kroz razne radionice učila njemački jezik.

Djeca su tijekom dvadeset sati trajanja nastave naučila reći osnovne podatke o sebi i svojoj obitelji, njemačku abecedu, brojeve te razne pjesmice. Za kraj škole, zajedno s učiteljicom Martinom Mamić, priredili su igrokaz na njemačkom jeziku, čemu su prisustvovali i roditelji malih polaznika.

Osim u učionici, jedan dio nastave djeca su provela vani igrajući nogomet, „školicu“ te razne druge igre kroz koje su također usvajali izraze na njemačkom jeziku.

Neki mališani su tijekom tečaja slavili rođendan, a djelatnici Učilišta pobrinuli su se prirediti im zabavu uz tortu, balone, sok i grickalice.

- Ljetna škola stranih jezika ove godine održana je po prvi puta u velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu i pokazala se vrlo uspješnom. Nama je najvažnije da su zadovoljni polaznici koji kroz igru i kreativne radionice uče jezik, a naravno, važno nam je da su našim programom zadovoljni i roditelji. Budući da je na višestrano zadovoljstvo sve prošlo u najboljem redu, dogodine očekujemo još veći broj polaznika jer ovakav obrazovani program jedan je od nekoliko novih za koje smatramo da svakako treba ponuditi našim Velikogoričanima – rekla je Ana Galac, v.d. voditeljica obrazovanja POUVG i najavila novi program početkom rujna, a riječ je o ponavljanju gramatike engleskog i njemačkog jezika za učenike.