- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Za uređenje škola 1,5 milijuna kuna

Posted By Gorica.hr On 18.07.2014. @ 13:56 In Vijesti | Comments Disabled

skole-radovi1 [1]Na školi Jurja Habdelića u tijeku su radovi zamjene krovišta nad školskom dvoranom i svlačionicom, a do početka školske godine uređivat će se i ostale matične škole za što će Grad izdvojiti oko 1,5 milijuna kuna. Uz to očekuje se i dogradnja dječjeg vrtića u Pucekovićevoj što bi otvorilo prostora za još 3 vrtićke grupe.

Uoči još jedne školske godine koja starta u rujnu ljeto je idealno vrijeme za veće radove na obrazovnim i odgojnim ustanovama. Radovi na velikogoričkim školama vrijedni 1,5 milijuna kuna poboljšat će ambijent i mogućnosti učenika koji će za mjesec i pol ponovno sjesti u školske klupe. Jutros je radove na najstarijoj školi obišao i gradonačelnik Dražen Barišić.

- Ovdje na školi Jurja Habdelića izvode se radovi na zamjeni krova na dvorani i svlačionicama čime se završava jedan ciklus ulaganja u ovu školu. Trajalo je nekoliko godina i ta upornost se pokazala djelotvornim i možemo biti zadovoljni. Osim škole Habdelić ulaže se i u sve ostale škole tako da je ukupna vrijednost radova oko 1,5 milijuna kuna što će se izvršit do početka školske godine – rekao je gradonačelnik Barišić naglasivši kako će svaka škola primjereno dočekat novu školsku godinu.

Prošle godine zamijenjen je dio krovišta na školi, a sada će se azebestni krov zamijeniti i na ostatku školskog objekta.

- Krovište je do sad bilo pokriveno s azbestnim pločama koje su štetne za zdravlje, i bilo je u lošem stanju pa smo zbog toga imali i drugih problema zbog curenja vode. Zahvaljujući suradnji s Gradom uspjet ćemo sada postaviti krovište po standardima jer je objekt bio u dosta derutnom stanju s obzirom da je škola napravljena 1969.godine – rekao je ravnatelj škole Davor Vidović.

Igralište u Šćitarjevu, prilaz kod Kumičića

Osim zamjene krovišta na školi Jurja Habdelić vrijednoj 193.981,09 kuna (bez PDV-a), radit će se kombinirano betonsko igralište u OŠ Šćitarjevu, dok su u Vukovini prioritet sanacija stolarije i hodnika. Problem s parkiralištem i odvodnjom rješavat će se kod škole Eugena Kumičića gdje će se urediti i prilaz školi iz Kolodvorske ulice. Najveća investicija bit će nova stolarija u OŠ Nikole Hribara vrijedna 287.294,50 kuna (bez PDV-a).

Osim matičnih, radova ima i u područnim školama, pa će se tako u Lukavcu jedan učiteljski stan prenamjeniti u učionicu.

- Što se tiče škola, odgovornost je na ravnateljima, kada uđete u osnovnu školu odmah možete procjeniti je li ravnatelj odgovorna osoba, brine li ili ne brine o školi, stoga pozivam učenike i roditelje, i mjesne odbore i udruge u mjestu ali i ravnatelje da brinu o detaljima koji nisu skupi, ali su ogledalo rada, funkcioniranja svakog objekta – dodao je Barišić

Škola u Novom Čiču čeka natječaj

Gradonačelnik se osvrnuo i na završetak izgradnje škole u Novom Čiču. Sporazum s resornim ministarstvom bit će iznijet na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 24.srpnja.

- Pripremili smo dokumentaciju za novi natječaj za dovršetak izgradnje škole u Novom Čiču, i kao Grad ćemo voditi izgradnju školske sportske dvorane, urediti okoliš i prilaz školi i završiti gradnju škole. Na gradskom vijeću bit će predložen sporazum da se potpiše i da se objavi javni natječaj, očekujemo najpovoljnijeg i najkvalitetnijeg izvođača pa početkom listopada da se mogu nastaviti radovi s konkretnim rokovima da se škola završi – kaže Barišić.

Prema tom sporazumu Ministarstvo osigurava dio sredstava za dovršetak izgradnje objekta, dok će školsku dvoranu financirati Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija u omjeru 60:40.

Dogradnja vrtića u Pucekovićevoj

Uz školske, radi se i na uređenju predškolskih ustanova, pa će tako najznačajnije ulaganje biti u vrtić u Ulici Josipa Pucekovića (iza Doma zdravlja).

- Riječ je o 2,5 milijuna kuna ulaganja čime ćemo dogradnjom dobiti 3 vrtićke skupine i urediti moderni dječji boravak te urediti instalacije. Time nastojimo raditi na tome da se svako dijete upiše u vrtić što smo i obećali – kaže Barišić o uređenju vrtića koji slijedi nakon potpisivanja ugovora.

Naravno, najveći projekt je izgradnja vrtića u Velikoj Mlaki za kojeg se u Gradu nadaju da će biti završen do kraja ove godine.

- Najvažniji je projekt izgradnja vrtića u Velikoj Mlaki koji napreduje svojim tempom, poštuju se rokovi i mislim da ćemo do Nove godine imati završen objekt, da bi početkom 2015. preuzeli vrtić – zaključio je Barišić.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/07/za-uredenje-skola-15-milijuna-kuna/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/skole-radovi1.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal