Grad Velika Gorica

Vijesti

U tijeku čišćenje i utvrđivanje nastalih šteta

krov1Sve službe gradskih poduzeća od ranog jutra rade na čišćenju prometnica i parkova kako bi se uklonile posljedice jučerašnje oluje.

Na terenu su i vatrogasci koji, nakon što su noćas sanirali Zagrebačku ulicu, izlaze na teren po dojavi građana. Najviše su u jučerašnjoj oluji stradale zgrade u Zagrebačkoj ulici kroz koju je promet bio zatvoren do dva sata ujutro.

Gradsko stambeno gospodarstvo, kao upravitelj tih zgrada, obilazi teren i zajedno s procjeniteljima utvrđuje nastalu štetu, a paralelno je započela i sanacija krovova. – Važno je da nema ljudskih žrtava. Šteta je sigurno velika i utvrdit će ju GSG te poduzeti potrebne mjere za sanaciju – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić na sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje i istaknuo kako su sve gradske tvrtke na terenu i rade na raščišćavanju.

Prema dosadašnjim informacijama, osim stambenih zgrada, oštećena je i zgrada srednjoškolskog centra s koje je odletio dio krova te Osnovna škola Eugena Kvaternika na čiji je krov palo stablo.

Građani kojima je potrebna pomoć mogu se obratiti Stožeru za zaštitu i spašavanje na broj telefona 091 5324 531.

Stožer za zaštitu i spašavanje uputio je i obavijest predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti da obiđu teren i eventualne potrebe sanacije jave na gore navedeni broj telefona.