Grad Velika Gorica

Obavijesti

U petak suzbijanje komaraca

komaracSuzbijanje komaraca na širem velikgoričkom području ppredviđeno je za petak 4. srpnja. Dezinsekciju komaraca ovog tjedna provest će trvtka Eko-deratizacija na području Velike Gorice, Gradića i Velike Mlake.

Suzbijanje krilatica planira se provesti u petak 4. srpnja između 5 i 7 sati ujutro na području grada: Pleso, Klarići, Ilovnjak, Av.Pape I.Pavle II., Zadarska,Ul.kneza Lj.Posavskog,Kolodvorska,Ul.bana J.Jelačića,Josipovićeva ul., Ul.Stjepana Fabijančića Jape, Ul.Braće Radić odvojak, Ul.Emilija Laszowskog,Sisačka ul., Ul.seljine brigade, Rakarska ul.,Pleška ul., Ul.Hrvatske bratske zajednice, Ul. Jurja Dobrile, Zagrebačka ulica, Trg kralja Tomislava te na području Gradića i Velike Mlake.

U isto vrijeme na spomenutom području provest će se potom i suzbijanje ličinki komaraca u leglima kao što su poplavne livade, kanali, dijelovi korita potoka, slivne vode i sl, u vremenu od 8 do 16 sati.

Suzbijanje komaraca–krilatica planira se provesti hladnim odnosno toplim ULV zamagljivanjem, ovisno o području na kojem će se komarci suzbijati, u ranim jutarnjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima.

Suzbijanje komaraca-ličinki planira se provesti korištenjem larvicida u tabletama i/ili EC formulacije na bazi djelatne tvari diflubenzuron (regulator rasta), koji su odobreni od Ministarstva zdravlja RH za primjenu u stajaćim vodama na otvorenim površinama.

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Ukoliko na obuhvaćenom području postoje pčelari drže košnice, mole se isti da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca.

U slučaju lošeg vremena suzbijanje komaraca bit će odgođeno.