Grad Velika Gorica

Vijesti

Radovi na uređenju Čičke Poljane

cicka1Poplave u Čičkoj Poljani nanijele su brojne štete mještanima, posebno na stambenim objektima. Među njima stradali su i drugi objekti, pa tako i stara škola i prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva čije je uređenju u tijeku.

Prostorije društvenog doma u Čičkoj Poljani poplavljene su još pri prvoj poplavi 2010. godine. Iako su prostorije iznutra već uređivane, preostalo je uređenje objekta s vanjske strane.

- Dom je 2010. bio poplavljen 20-30 cm i fasada je povukla vodu zbog čega se sada to i sanira. Onda nam preostaje uređenje prostorije za vozilo koje je u planu i kuhinja koja nam nedostaje – rekao nam je tijekom obilaska član Mjesnog odbora Čička Poljana, Ivan Janković.

Osim u prostorijama vatrogasnog doma, uređuje se i unutrašnji prostor stare škole.

- U školi se radi malerija jer je tijekom tri tjedna ovogodišnjih poplava unutra bio smješten Stožer za civilnu zaštitu i spašavanje. Kroz te je prostorije prošlo preko 1000 ljudi, i potrebno je sve obnoviti – kaže Janković. Kako Mjesni odbor nema mogućnosti sam sanirati oštećene objekte, radove u vrijednosti oko 100 000 kuna financira Grad Velika Gorica.

Članovi mladeži DVD-a Čička Poljana također su se uključili u radove u svojoj zajednici. Uz pomoć ostalih mještana izmjestili su dječji park iza stare škole koji je uvijek bio pust. Razlog je što su mnogi strahovali od zmija na toj nezavidnoj lokaciji. Nedavno je dječji park izmješten s druge strane ceste uz stari spomenik. Djeca ga sada redovito „okupiraju“, a u skoroj budućnosti mješani se nadaju i ogradi oko parka.

cicka2