Grad Velika Gorica

Vijesti

Odabrane najljepše fotografije ruža

ruza-tafraTuristička zajednica grada Velike Gorice završila je fotografski natječaj „Festival ruža u Velikoj Gorici“ koji je trajao od 3. do 26. lipnja s ciljem da potakne na fotografiranje i veću zapaženost ruža u Velikoj Gorici. Koliko se nama Velikogoričanima ovaj trnoviti cvijet svidio, pokazuje i činjenica da sama Velika Gorica ima ružu koja nosi ime našega grada.

Na natječaj je pristiglo preko stotinu radova od 41 autora te je prosudbena komisija imala zadatak između njih odabrati tri najbolja rada. U prosudbenoj komisiji bili su direktorica TZVG-a Milada Mesarić, urednik VGdanas novina Juraj Odrčić te Mateja Vrčković, urednica fotografije Rolling Stone Hrvatska. Komisija je posebno vrednovala fotografije na kojima su u kadru ukomponirana prepoznatljiva mjesta, motivi, simboli, kulturna dobra, znamenitosti te bilo koja druga prepoznatljivost Velike Gorice i Turopolja.

Nagrade za tri najbolja rada

Da su na natječaj pristigle kvalitetne fotografije s lijepim prizorima ruža govori da je komisija prvo odabrala 15 fotografija za uži izbor (fotografije pogledajte ovdje), a potom među njima odabrala i tri najbolje fotografije. Treće mjesto osvojila je fotografija Darka Gereša, drugo mjesto osvojio je Robert Klarić, a najbolji rad uslikao je Andrej Čubra. Nagrađene autore kontaktirat će Turistička zajednica grada Velike Gorice kako bi preuzeli svoje nagrade. Čestitamo autorima najboljih fotografija te svim sudionicima natječaja „Festival ruža u Velikoj Gorici“.

najboljefotke