- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Obnova gradskih prometnica

Posted By Gorica.hr On 03.07.2014. @ 03:12 In Vijesti | Comments Disabled

ceste1 [1]Na širem području grada počela je rekonstrukcija nekoliko važnih prometnica. Od Ulice Slavka Kolara, Getaldićeve ulice, Ulice bana Josipa Jelačića, do Ulice Ljudevita Posavskog i Matice Hrvatske. Radove vrijedne 6,2 milijuna kuna obišao je gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

Radovi koji će se izvesti ujedno su i preduvjet za daljnju reorganizaciju prometa u Velikoj Gorici na način da se smanji promet kroz samo središte grada.

- Da bi došlo do reorganizacije prometa moramo probiti nove prometne pravce, a to je Miošićeva ulica sa spojem na istočnu obilaznicu što bi bila tzv. južna obilaznica. Onda bi mogli značajnije krenuti u središte grada i tamo reorganizirati promet sa kružnim tokovima na Matice hrvatske i Lj. Posavskog te izmještanjem dijela prometa sa Zagrebačke ulice – kaže gradonačelnik Dražen Barišić.

Novca za rekonstrukcije Ulica i prometnica bit će dovoljno, a ako zatreba namaknut će se i rebalansom na sjednici Gradskog vijeća sredinom mjeseca, najavio je predsjednik Vijeća Tomo Vidović, koji se na terenu također želio uvjeriti u početak velikih ljetnih radova u gradu.

- Obišli smo tri gradilišta i veseli da se radovi intenzivno odvijaju. Sada je pravo vrijeme za građevinske zahvate i ponosni smo kako će ulice izgledati – kaže Tomo Vidović, predsjednik Gradskoga vijeća.

Sljedeća dva tjedna izbjegavajte putovati kroz ulicu Slavka Kolara koja je zbog radnih strojeva zatvorena za promet u smjeru prema jugu, a za šest dana radovi se sele na drugi kolnički trak.

Radovi vrijedni 800 tisuća kuna Kolarevoj će s 90 tona asfalta donijeti novi kolnički trak u duljini 530 metara – od križanja s Matice hrvatske do Kačićeve (od Euroherca do HAK-a). U prvoj fazi do 5. srpnja radi se desni kolnički trak, a od 7. do 12. srpnja radovi će se izvoditi na lijevom prometnom traku.

- Ovo je jako bitna prometnica koja prolazi kroz centar grada i radove mislimo završiti kroz 12 radnih dana. Nakon toga se selimo na Lj. Posavskog i Matice hrvatske tako da kada se građani vrate s godišnjih odmora imaju nove obnovljene prometnice – kaže Dragan Perić, direktor Vgkomunalca.

Jedna od ulica koja se nadovezuje na Kolarovu je i Porinova ulica, a prema riječima gradonačelnika Barišića za ovu prometnicu su osigurana sredstva u proračunu te će po ishođenju sve dokumentacije radovi krenuti i u ovoj ulici koja probleme ima na svom početku i kraju zbog suženja prometnog koridora.

Već od 14. srpnja započinju radovi na presvlačenju dijela kolnika ulica Ljudevita Posavskog i Matice Hrvatske i to u dijelu od benzinske postaje do autobusnog kolodvora. Ulica Lj. Posavskog će novi asfalt dobiti na desnom prometnom traku, a Matice hrvatske na lijevom traku od Kolodvorske ulice do McDonaldsa. Radovi su vrijedni 1,1 milijuna kuna, a s njima će se presvući po jedna traka kolnika u ukupnoj duljini od 1400 metara.

- Dijelovi na kojima su kolotrazi, šahtovi gdje su propali, oštećenja… Pokušat ćemo u okvirima troškovnika napraviti kvalitetnu prometnicu od ceste koja je jedna od najprometnijih u Hrvatskoj – kaže Perić o radovima koji počinju sa završetkom Kolarove ulice.

Ljetni školski praznici pravo su vrijeme za radove oko škola pa se tako u sljedećih 70 radnih dana treba rekonstruirati i Getaldićeva ulica (iza Konzuma) kraj OŠ Nikole Hribara. Saniranje ulice u duljini od 217 metara vrijedno 1,5 milijuna kuna donijet će novi kolnik i pješačke staze te novu javnu rasvjetu.

- Radove planiramo završiti prije početka školske godine, to mogu obećati – kaže direktor Perić.

ljetniradovi1 [2]ljetniradovi2 [3]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/07/obnova-gradskih-prometnica/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ceste11.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ljetniradovi1.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ljetniradovi2.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal