Grad Velika Gorica

Iz medija

Završeno prvo prvenstvo Velike Gorici u mininogometu

miniSlavljem igrača Vg sport caffea završilo je prvo mininogometno prvenstvo Velike Gorice, koje je u premijernoj sezoni okupilo osam momčadi. Posljednje kolo donijelo je svu draž koju nudi sport, a dva derbija izravno su odlučivala o prvaku.

Vg sport caffe koji je bio vodeći prije posljednjeg kola uspio je tu poziciju zadržati i nakon posljednjih trideset minuta u kojima su s 3:1 pobijedili momčad Do koske, koja je nakon impresivnog prvog dijela posustala u nastavku prvenstva.

Susret ovih momčad privukao je u balon Panadić centra stotinjak gledatelja koji su mogli vidjeti dobru utakmicu. Krmpini „konobari“ s dva pogotka u prvih petnaest minuta otvorili su vrata pobjede, a sve pokušaje protivničkih igrača zaustavljao je Željko Bašić, koji je kapitulirao tek u posljednjih pola minute kada ga je svladao suigrač Igor Krpačić. Njegovu pogrešku u slijedećem napadu poništio je Josip Grilec koji je postavio konačnih 3:1 za potvrdu prvog mjesta, dok je momčad Do koske svoj nastup okončala na četvrtom mjestu.

- Prvi se uvijek pamti, tako da mi je čast što smo mi pobjednici. Malo smo se pribojavali ove posljednje utakmice jer u momčadi imamo dosta mladih dečkiju. No, danas su odigrali pametnu utakmicu tako da je to dobra priča za budućnost- rekao nam je kapetan Vg sport caffea, Željko Bašić.

Osvojenim naslovom Vg sport caffea je osigurao i nastup na državnoj završnici u Ivanić Gradu sredinom lipnja.

Drugo mjesto za VGdanas

Društvo na završnici pravit će im VGdanas koji je osvojio drugo mjesto i nastup na završnici Kupa. U najvažnijoj utakmici prvenstva igrači VGdanas su odigrali najbolju utakmicu u kojoj su s 4:0 pobijedili Barcode, gurnuvši ga tako na treće mjesto. Novinarsku družinu prema pobjedi golom u 8. minuti gurnuo je Josip Barišić, da bi u nastavku Hrvoje Bartolović s dva pogotka osigurao mirnu završnicu u kojoj je za konačnih 4:0 strijelac bio Ivan Parlov.

Desetka Novog Čiča

Najuvjerljiviju pobjedu na ovogodišnjem prvenstvu postiglo je Novo Čiče, koje u posljednjem 14. kolu s visokih 10:0 porazilo Promotionplay. Pobjedom su prvenstvo okončali i igrači Microteama koji su s 4:1 pobijedili Ni-al.

Uz tri prvoplasirane momčadi, nagrade su uručene i najboljim pojedincima. Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je Damir Bogović (Barcode), dok je Neno Šunić (Microteam) s 14 postignutih zgoditaka bio najbolji strijelac.

Završnica prvenstva koja se u protekla tri mjeseca odigravala u Sportskom centru Panadić sporta okupila je i veliki broj posjetitelja, a podršku organizatorima dali su i dogradonačelnik Velike Gorice, Ervin Kolarec, predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza Bruno Alpeza, izbornik mininogometne reprezentacije Danijel Knežević i Krešimir Marušić (ZŠUGVG) koji su dodijeli nagrade najboljim momčadima i pojedincima.

- Dojmovi su i više nego pozitivni, jer su svi sudionici pokazali koliko je Velikoj Gorici potreban jedan ovakav projekt koji će zadovoljiti sve rekreativce i amatere, koji kroz mininogomet pokušavaju dosegnuti određene limite. Na nama je sada da napravimo rezime prvenstva, a očekujem da ćemo u srpnju u javnost izaći s novim projektom mininogometnog prvenstva u Gradu, koje će krenuti na jesen. Ja vjerujem da će ono biti u još većem obujmu i da će još više probuditi sve sportaše u Velikoj Gorici- ispričao nam je predsjednik Mininogometnog kluba Gorica, Kristijan Japec.

Izvor: VG Danas