Grad Velika Gorica

Iz medija

Velika Gorica pokazala veliko srce

koncert1Veselo i raspjevano bilo je sinoć na gradskom stadionu gdje je održan humanitarni koncert „Srcu reci, pomozi djeci!“ na koji su se odazvala brojna imena hrvatske estrade, ali i više od tisuću Velikogoričana.

Da nismo zasićeni humanitarnim akcijama, i da su Velikogoričani uvijek spremni pomoći onima u potrebi, pokazao je i jučerašnji koncert za pomoć Centru za odgoj i obrazovanje Velike Gorice. Na najljepši mogući način zaokružena je 75. obljetnica ove najstarije ustanove u Hrvatskoj koja brine o djeci i mladima s intelektualnim poteškoćama.

Štićenici i djelatnici Centra, njihovi roditelji, prijatelji i svi ostali Velikogoričani gotovo tri sata pjevali su i plesali uz poznate melodije domaćih izvođača. Na pozornici koja je bila smještena ispred zapadne tribine nastupili su Gazde, Željko Bebek, Barabe, Bojan Jambrošić, Otkazni let, Antonija Šola, Crvena jabuka, Mejaši i Denis Dumančić, Igor Delač, Hot stuff, Adastra, Teška industrija, Zakon šutnje i Ivan Zak.

Iako je publika veselo pjevala sa svakim od izvođača posebno veselje na lica štićenika izmamili su Mejaši koji su otpjevali „5-6 piva“ zatim „Zoricu“ koja je vidno rasplesala sve na tribini , a pjevala se i „Zavela me Ana“. Prvi hit Bojana Jambrošića „ne govori da me znaš“ također su svi pjevali uglas. A kakav bi to događaj bio, kad bi prošao bez “selfi” fotke odnosno “sebića” kojeg je zajedno sa publikom napravio jedan od voditelja Frano Ridjan. Posljednja pjesma na koncertu po želji organizatorice Sandre Zgurić bila je „Tajna najveća“ koju je otpjevala Antonija Šola uz pratnju Baraba.

Prihod od ulaznica, ali i od prodaje pića tijekom koncerta namijenjen je za obnovu objekta u vlasništvu centra koji bi služio korisnicima nakon obrazovanja za privikavanje na samostalan život i uključivanje u društvenu zajednicu. Točan iznos prikupljenih donacija bit će uskoro objavljen nakon što se prikupe donacije od prodaje ulaznica po goričkim kafićima i drugim mjestima gdje su se karte mogle kupiti.

Sve u svemu, Velika Gorica je pokazala kako ima veliko srce.

Izvor: VG Danas