Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica gradi nove vrtiće

vrtic-mlakaVelika Gorica ove se godine suočava s povećanim brojem prijava za upis djece u dječje vrtiće. Od zaprimljenih 811 prijava, koje ispunjavaju uvjete prebivalište i zaposlenost roditelja, ostalo je neupisanih 212 djece. Budući je Velika Gorica jedan od gradova s najmanjim brojem nezaposlenih i grad s najvećim prosječnim primanjima u zemlji ne čudi povećani broj obitelji koje su doselile, pa se stoga i traži „mjesto više“.

- Pozivam roditelje na strpljenje, jer se u ovim trenucima radi na proširenju kapaciteta u okviru postojećih objekata. Do jeseni ćemo uspjeti riješiti upis za još stotinjak djece, sljedeće godine situacija će sigurno biti puno bolja, jer smo u fazi izgradnje novih objekata. Dodatno, kao Grad financiramo i boravak djece u privatnim vrtićima i u vrtićima Grada Zagreba i vjerujem da će u jesen i na taj način sva djeca pronaći svoje mjesto u vrtiću – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

U Velikoj Mlaki se upravo gradi potpuno novi vrtić za 10 odgojnih skupina, a ovih dana predaje se i projektna dokumentacija za financiranje iz EU fondova za još jedan novi vrtić u Svačićevoj ulici koji će imati sedam odgojnih skupina. Do kraja ove godine bit će proširen vrtić u Pucekovićevoj ulici te će Dječji vrtić Velika Gorica početkom sljedeće godine moći upisati još dodatne tri odgojne skupine.

- Neću reći da je povećani broj djece „problem”, to je veliko bogatstvo i blagoslov i drago mi je da smo stvorili grad pogodan za razvoj obitelji i s radošću ćemo se „nositi” s povećanim brojem djece u vrtićima. Znam, u Republici Hrvatskoj ima gradova koji bi nam zavidjeli na tome. Podsjetio bih kako je Ivan Pavao drugi rekao da smo ovaj svijet samo posudili od svoje djece, pa se tako želim i ponašati i ostaviti iza svog mandata razvijen grad sa svom društvenom infrastrukturom. Siguran sam da su dva nova vrtića, jedna nova osnovna škola, sportska dvorana samo djelić onoga što dokazuje moja nastojanja da potvrdimo Veliku Goricu kao grad prijatelj djece – zaključio je gradonačelnik Barišić.