Grad Velika Gorica

Vijesti

Svijet u Brazilu, Europa u Kurilovcu

alpasNogometna groznica zahvatila je cijeli svijet, pa tako i Hrvatsku čiji se reprezentativci u Brazilu bore za ulazak u drugi krug Svjetskog prvenstva. I dok je cijeli svijet na Mundijalu uz najbolje nogometaše svijeta, oni koji tek kreću njihovim stazama, dječaci uzrasta od 11 godina, iz deset europskih zemalja borit će se na nogometnim terenima Sportsko rekreacijskog centra Kurilovec u Velikoj Gorici na 5. međunarodnom turniru Alpas Cup Udarnik 2014.

- Ovim terenima će koračati preko 900 dječaka, vidjet ćemo mnoštvo lijepih poteza, jer se odreda radi o vrhunskim momčadima koje dolaze s jako kvalitetnom djecom. Kao što i sami znate momčadi se za ovo spremaju mjesecima, te je za njih ovo malo svjetsko prventvo – na današnjoj press konferenciji je rekao direktor turnira, Kristijan Japec.
Alpas Cup Udarnik 2014 održat će se ovog vikenda, 21. i 22. lipnja, a ovogodišnje izdanje turnira najmasovnije je do sada. U glavnom dijelu turnira po prvi puta će sudjelovati 40 klubova. Njih 34 već se nalaze u ždrijebu, a priključit će im se još šest momčadi koje kroz kvalifikacije traže svoj put prema završnici i susretima protiv Juventusa, Crvene zvezde, Željezničara, Sturma, Sparte Prag, Austrije Beč, Bitole, Maribora i hrvatskih prvoligaša. Organizacija ovako velikog i zahtjevnog turnira zahtjeva puno odricanja i rada. No, bez velikog broja volontera i zaljubljenika u nogomet, sve to bi bilo nezamislivo.

- Koliko nama ovaj turnir znači najbolje se vidi po tome da mi gotovo cijelu polusezonu čuvamo ta naša igrališta, tako da djeca treniraju po rubovima, zbog čega se ispričavam toj djeci, ali i njihovim roditeljima na strpljenju, ali i na uvažavanju – rekao je predsjednik Nogometnog kluba Udarnik, Filip Gabelica.
Važnost ovog festivala nogometa prepoznao je i grad Velika Gorica.

- Ovaj turnir promiče sport i nogomet koji je jedan od ideala zdravog načina života, fair-playa i druženja. Organizatori su uspjeli ustabiliti ovaj turnir, a vjerujem da ni oni sami nisu vjerovali da će on imati ovakvu snagu kakvu ima danas, jer ovo je stvarno malo svjetsko prvenstvo. Ovdje je naš turopoljski hrvatski Brazil – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.
Festival nogometa sa međunarodnim karakterom na terenima SRC Kurilovec u Velikoj Gorici donosi istinsku čar dječjeg nogometa u kojem 11-godišnjaci pokazuju veliku sportsku želju i talent, a klubovi iz kojih dolaze garancija su da su ti mališani europska nogometna budućnost.