Grad Velika Gorica

Najave

Počinju Dani Sv. Vida u Mraclinu

crkvaKulturno umjetničko društvo Dučec i ove je godine organizator Dana Svetog Vida koji će se održati od 09. do 15. lipnja u Mraclinu.

Dani Svetog Vida manifestacija su koja je započela na inicijativu uprave KUD-a Dučec još 2006. godine. Svake godine bilježi sve veći broj posjetitelja, iz Mraclina, cijelog Turopolja, ali i šire. U realizaciji Dana sudjeluju sve udruge iz Mraclina, a na ovaj način obilježava se i slavi zaštitnik Mraclina, Sveti Vid. U sklopu manifestacije kroz tjedan dana svake se godine održava niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.

I ove je godine KUD Dučec pripremio bogati program. U ponedjeljak će se održati kazališna predstava „Pravo i pravica“ Amaterskog kazališta Zamka iz Zeline. Ova je predstava proglašena najboljom predstavom na 17. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije. Utorak je rezerviran za djecu, stoga ćemo imati priliku vidjeti predstavu „Čarobno putovanje maštoplovom“ u izvedbi Dramskog podmlatka OSS Buševec. Nakon predstave slijede dječje sportske igre.

U srijedu 11. lipnja kroz Priču o turopoljskoj svinji čuti ćemo koliko je ona bila važna za gospodarski život Mraclinaca, ali i cijelog Turopolja. 12. lipnja u društvenom domu u Mraclinu moći će se gledati otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Na tamburaškoj večeri predstaviti će se svi mraclinski tamburaši, ali i gosti, gradišćanski Hrvati iz Slovačke. U subotu DVD Mraclin organizira Prvi memorijal Tomislava Hrkovca, natjecanje vatrogasnog podmlatka (djeca 6-12 godina). NK Mraclin organizirati će veteranski turnir nakon kojeg slijedi zabava uz grupu Sjaj. Dani Svetog Vida završavaju svetom misom te nastupom svih folklornih i tamburaških skupina KUD-a Dučec.