Grad Velika Gorica

Vijesti

Najbolji velikogorički učenici kod gradonačelnika

ucenici1Najbolje učenike velikogoričkih osnovnih i srednjih škola jučer je u zgradi Gradske uprave primio gradonačelnik Dražen Barišić. Čestitao im je na uspjehu i podijelio knjige sa zahvalnicama. Na listi najboljih nalazi se 13-ero osnovnoškolaca i 20-ero učenika srednjih škola, a za titule najboljih predložile su ih njihove škole.

- Svima na početku ovog događaja čestitam jer ste pokazali da ste najbolji,vaše škole su vas prepoznale i predložile upravo vas za ovaj prijem – pozdravio je na početku susreta srednjoškolce Neven Topolnjak iz gradskog Odijela za društvene djelatnosti.

Velikogoričkim srednjoškolcima gradonačelnik Dražen Barišić uručio je knjigu domaćeg autora, Josipa Kovačevića „Putopisi i razgovori“.

- Veliko nam je zadovoljstvo i čast primiti vas ovdje i zahvaliti vam se na vašem doprinosu jer ste uspjeli zavrijediti lijepe rezultate, to je vaš osobni uspjeh, i vaše uže obitelj jer vam vjerujem daje podršku u svemu tome, ali i uspjeh škole u čijim se klupama nalazite. Ujedno je to uspjeh i Grada Velike Gorice – rekao je Barišić.

Najbolji učenici školske godine 2013/2014. su Martina Berković, Darija Ružić, Ivana Hapač, Lucija Tolić i Lucija Rožić iz Ekonomske škole; zatim Matea Imamović, Marija Ivković,Barbara Roginić,Katarina Robić i Marta Krilčić iz Gimnazije Velika Gorica. Iz Strukovne škole najbolji su bili Stjepan Detelić, Monika Arbanas, Robert Mišković, Ivan Čunčić i Iva Kišićek. Darko pavlović, Matija Mateković, Ana Čuča i Mischell Rončak bilis u najbolji u Zrakolplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina, a Tea Vlahović najbolja iz Umjetničke škole Franje Lučića.

- Bit ćemo malo ozbiljniji jer vi i jeste na pragu ozbiljnosti, pred nastavkom obrazovanja možda i zapošljavanja, ali nije najzgodnije vrijeme u kojem živimo jer velik dio mladih odlazi iz Hrvatske i taj egzodus nije naša budućnost, to je naša sadašnjost i to treba mjenjati. Tu i vi morate djelovati i dati svoju osobnu inicijativu ili se uključiti u događanja , a na nama je da vam omogućimo da ostanete bilo u Gorici ili drugdje u Hrvatskoj – poručio je srednjoškolcima gradonačelnik Barišić.

Nakon srednjoškolaca prijem je održan i za osnovnoškolce koji su za nagradu dobili knjigu „Iščezle civilizacije“. Nagrade za uspjeh dobili su Vid Ujaković i Filip Kučas iz OŠ Jurja Habdelića, zatim Patrik Petoš i Josip Komljenović iz OŠ Nikole Hribara. U Kumičiću su najbolji bili Lea Belošević i Antonio Grgurić, a iz Kvaternika Hana Kalit i Filip Marjanović. Nagrađeni su i Dorotea Orišković (OŠ Šćitarjevo), Juraj Cvjetko (UŠ Franje Lučića), Dona Jelić (OŠ Velika Mlaka) te Sara Gerić i Kristina Pavlović iz OŠ Vukovina.

ucenici2ucenici3