Grad Velika Gorica

Vijesti

Konačno rješavanje Porinove ulice

sradic1Gradska četvrt “Braće Radić” oblježila je svoj dan u srijedu 11. lipnja 2014. Nakon polaganja vijenaca pod bistu Stjepana Radića na gradskom trgu koji nosi njegovo ime, održana je i svečana sjednica Vijeća gradske četvrti.

Sjednici su nazočili i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, njegov zamjenik Ervin Kolarec, te dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti “Braća Radić” Živko Šimunović upoznao je nazočne sa aktivnostima Vijeća u proteklih godinu dana, te istakao kako je problem uređenja Ulice kneza Porina i dalje najveći problem gradske četvrti.

Gradonačelnik Barišić rekao je kako za uređenje Porinove ulice projektna dokumentacija gotova, a financijska sredstva osigurana i jedno što još preostaje je rješenje imovinsko-pravnih odnosa sa nekolicinom priivatnih vlasnika parcela koje Grad treba otkupiti, kako bi se prišlo rekonstrukciji ulice.

Neki od okupljenih vijećnika podsjetili su kako je već prije dvije godine upućen zahtjev Gradskom vijeću Grada Velike Gorice. da jedna od ulica na području gradske četvrti dobije ime po Mladenu Amstrongu, hrvatskom branitelju i pripadniku HOS-a poginulom u Vukovaru, koji je živio u gradskoj četvrti “Braće Radić”.

sradic2