Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić: 'Preuzet ćemo na sebe obvezu završetka škole u Novom Čiču!'

skola-ciceGrad Velika Gorica preuzet će od Vlade RH obvezu završetka izgradnje škole u Novom Čiču, jer ovakvim tempom ne bi bila sagrađena još godinama. Istovremeno, radit će se i sportska školska dvorana kao i pristupne prometnice za sigurniji promet oko škole.

Zbog činjenice da je izvođač radova, tvrtka Tempo inženjering, otišla u stečaj, gradilište škole u Novom Čiču je napušteno i zatvoreno. Iako je u prošlih godinu dana Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, pokušavalo pronaći način da se škola nastavi graditi, pa su u tom vremenskom razdoblju postavljeni prozori i krovište škole, sada više ne postoje modeli ni načini nastavka gradnje s izabranim izvođačem.

Kako bi se agonija završila, Grad će od Ministarstva preuzeti obvezu izgradnje, odnosno završetka škole, i to na način da će Grad Velika Gorica biti nositelj projekta u smislu raspisivanja natječaja za novog izvođača i kontrole izvršenja radova, a Ministarstvo će osigurana sredstva preusmjeriti u gorički proračun.

-Postigli smo taj dogovor na današnjem sastanku s predstavnicima Ministarstva jer ne možemo dozvoliti da se ovakvo stanje nastavi. Moramo reagirati i zato ćemo, u dogovoru s Ministarstvom postupiti na ovakav način. Naša djeca zaslužuju školu i dobit će ju – izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

Danas je Ministarstvo počelo s preuzimanjem gradilišta škole od stečajne upraviteljice koja vodi stečaj tvrtke Tempo inženjering. Nakon utvrđivanja stanja izvedenih radova i procjene preostalih potreba i vrijednosti, Ministarstvo i Grad Velika Gorica sklopit će sporazum o nastavku projekta na gore navedeni način.

Istovremeno, Grad Velika Gorica nastavlja s realizacijom obveza izgradnje sportske dvorane i pristupnih prometnica školi. Vrijednost dvorane, za koju je Grad izradio projektnu dokumentaciju i dobio građevinsku dozvolu je 11 milijuna kuna, a vrijednost pristupnih prometnica 2 milijuna kuna.