Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradi se vrtić u Velikoj Mlaki

vrtic1U proljeće iduće godine svoj vrata bi za 200 velikogoričkih mališana trebao otvoriti novi vrtić u Velikoj Mlaki. Početak gradnje vrtića danas su svećano obilježila velikogorička djeca.

Trideset godina od današnjeg dana mališani iz dječjeg vrtića Lojtrica, tada kao odrasli ljudi, ponovno će se okupiti u Smendrovićevoj ulici u Velikoj Mlaki. No, umjesto ispred gradilišta tada će pred njima biti već 30 godina stari vrtić, a u holu vrtića čekat će ih „Vremenska škrinjica“ u koju su jutros pohranili svoja pisma sa porukama i željama.

- Očekujemo početkom sljedeće godine da će radovi biti do kraja izvedeni. Vrtić će biti izrađen u najmodernijem obliku trenutno u Hrvatskoj i bit će na ponos našega grada – rekao je prilikom svečanog otvorenja radova gradonačelnik Dražen Barišić.

Vrtić u Velikoj Mlaki bit će namjenjen za 10 vrtićkih skupina odnosno 200-tinjak djece. Vrijednost radova je oko 22 milijuna kuna, a uredit će se i pristupna prometnica te parkiralište. S početkom radova, i to prvog novog vrtićkog objekta u Velikoj Gorici nakon 20 godina, najsretniji su u DV Lojtrica koji danas djeluje u unajmljenim prostorima.

- Ovaj vrtić znači puno za djecu u vrtiću Lojtrica koji djeluje na 9 lokacija u malim unajmljenim prostorima. Moderan vrtić prema najvišim standardima će otvoriti svoja vrata djeci, a u vrtić će biti ugrađeni i novi programi koje ćemo ponuditi – kaže ravnateljica Ljubica Brnardić koja je posebno sretna što je vrtić „nakon 20 godina krenuo iz riječi u djela“.

Nakon što su provedeni upisi za svu djecu čiji su roditelji tražili smještaj u vrtiću pokazalo se da je u Velikoj Gorici ostalo još 211 neupisane vrtićke djece. Gradonačelnik Barišić ističe da se krenulo planski riješevati ovo pitanje kojemu u prošlosti nije bilo davano dovoljno poažnje.

- Raspisali smo natječaj za dogradnju vrtića u Pucekovićevoj ulici vrijednih 2,5 milijuna kuna i tamo će biti još tri skupine, a isprojektirali smo i kandidiramo za EU fondove za novi vrtić u Svačićevoj ulici gdje bi bilo sedam skupina. Kada se u proljeće završi škola u Novom Čiču izmjestit će se veći dio učenika iz osnovne škole u Vukovini i tamo će otvoriti jedno krilo za vrtić. Očekujem za godinu-dvije da ćemo upisati svako dijete u vrtić – poručio je gradonačelnik Barišić.

vrtic2vrtic3vrtic4vrtic5