- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Dani održive energije u Velikoj Gorici

Posted By Gorica.hr On 11.06.2014. @ 07:54 In Vijesti | Comments Disabled

energija [1]Ovoga tjedna u Velikoj Gorici održavaju se Dani održive energije u sklopu čega će se održati i konferencija pod nazivom „Suradnjom do čiste i energetski održive Velike Gorice“.

U sklopu Dana održive energije Grada Velike Gorice građani će moći doznati više o aktivnostima na području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološki prihvatljivih goriva i zaštite okoliša. O tome će biti riječ na konferenciji “Suradnjom do čiste i energetski održive Velike Gorice” koja će se održati u subotu, 14. lipnja, u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta.

Na sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, izlagači će prezentirati svoje proizvode i usluge te posjetiteljima pružiti sve informacije o mogućnostima primjene.
U suradnji s udrugom Z.M.A.G. (Zelena mreža aktivističkih grupa) održat će se radionice u sklopu kojih će djeca iz velikogoričkih vrtića učiti kako recikliranjem uštedjeti energiju te na taj način doprinijeti racionalnom korištenju energije, sprečavanju klimatskih promjena i zaštiti okoliša.

Pojam energetske učinkovitosti zvuči kao nešto što svakome treba, ali malo je običnih građana koji razumiju što se zapravo dobiva ulaganjem u energetsku učinkovitost, koje su prednosti energetski učinkovitih proizvoda i usluga, kolika su zapravo ta ulaganja te koliki je zapravo očekivani period povrata uloženih sredstava. Upravo više o tome moći će saznati na Danima održive energije i stručnoj konferenciji „Suradnjom do čiste i energetski održive Velike Gorice“ koja će se u subotu 14.lipnja održati u Gradskoj vijećnici u POUVG-u s početkom u 10 sati.

en-plakat [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/06/dani-odrzive-energije-u-velikoj-gorici-2/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/energija2.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/en-plakat.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal