Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikogorički Brass festival oduševio publiku

brass1U dvorani Gorica pred brojnom publikom otvoren je 8. Velikogorički Brass festival u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Svečano otvorenje, koje je vodila Vlatka Pokos započelo je plesnom točkom grupe Megablast i koreografijom Ane Vesel – Križaj na skladbu popularnog francuskog skladatelja Vincenta A. Jockina.

Koncert izraelskog ansambla Tempera koji čine pijanist, trubač, saksofonist i udaraljkaš oduševio je publiku. „Naš nastup nije uobičajen klasični nastup pa se ne trebamo ponašati kao da je. Volimo razgovarati s publikom, učiniti da se osjećaju ugodno i tada mislimo da će razumjeti i osjetiti što mi osjećamo“, rekao je pijanist Tempera Ensemblea, Amit Dolberg.
Po ovacijama publike i trima pozivima na bis bilo je očito da su posjetitelji uživali u koncertu.

„Mogu reći da sam presretna. Još uvijek nisam dojmove do kraja proživjela i to se sve još treba sleći. Tempera Ensemble su bili fenomenalni, puno više od očekivanog i mislim da je i publika oduševljena jer su ih tri puta zvali na bis. I oni su pripremili male spektakle za publiku. Doista vjerujem da je ovo početak jednog novog Brassa“, rekla je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Otvorenju su prisustvovali Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i njegov zamjenik g. Ervin Kolarec, te brojni drugi uzvanici. Nakon koncerta posjetitelji su uživali na jazz after partyju družeći se sa glazbenicima. Svirali su Luka Žužić na trombonu, Elvis Penava na gitari, Zvonimir Šestak na kontrabasu, bubnjar Adriano Bernobić te trubač Josip Grah. Njihov nastup osvježila je vokalna solistica Ivana Kindl.

Brass koncerti u Velikoj Gorici traju do 28. svibnja, kada službeno završava 8. velikogorički brass festival i počinju Goričke večeri uz bogat program.
Ulaz na sve koncerte u sklopu festivala je besplatan, a svi posjetitelji sudjeluju u nagradnoj igri.