Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica pomaže poplavljenim područjima

kolegijGrad Velika Gorica pomaže poplavljenim područjima Hrvatske, a pomoć je ponuđena i susjednim zemljama, Bosni i Hercegovini i Srbiji, putem njihovih veleposlanstava. Tijekom jučerašnjeg dana iz Crvenog križa je odaslan kombi s dječjom hranom i ostalim potrebnim artiklima u distributivni centar u Vinkovcima.

-Mi nažalost imamo iskustva s poplavom. Suosjećamo s ljudima koji su ostali bez ičega i kao Grad ćemo se uključiti u pomaganje poplavljenim područjima Hrvatske, ali i mjestima u susjednim zemljama. Pozivam i naše građane koji su u mogućnosti neka daju svoj doprinos te potrebne namirnice i artikle dostave u Crveni križ Velike Gorice ili u Društvene domove u svojim mjestima gdje će, na naš poziv, predsjednici Mjesnih odbora organizirati dežurstva – istaknuo je na jutrošnjem kolegiju gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Na kolegiju su nazočili predsjednik Crvenog križa dr. Ivo Jurkin i ravnateljica Suzana Strunjak, koji su već aktivirali gradski interventni tim te organizirali dežurstva u prostorijama velikogoričkog Crvenog križa, svakim danom od 8:00 do 21:00 sat.
- U kontaktu smo s distributivnim centrom u Crvenom križu Vinkovci, gdje se prikupljaju donacije i potom organizirano upućuju na poplavljena područja. Prema njihovim iskazanim potrebama, apeliramo na donacije u hrani (trajni artikli:voda,mlijeko,konzerve),bebi hrani, pelenama,dekama, jastucima, higijenskim potrepštinama i novom donjem rublju – istaknula je Suzana Strunjak.

Novčane donacije se mogu uplatiti osobno u Crvenom križu V.Gorica ili na žiro račun
HR66 24020061100078750; na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa 6923400091511555516 ili putem donatorskog telefona 0609011. Sve online uplate obavljene putem PBZ Carda, Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada

Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice pokrenuo je formiranje interventnog tima pripadnika vatrogasnih snaga putem Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice koji će biti poslan na ispomoć u poplavljena područja s potrebnom opremom prema iskazanim potrebama s terena.