- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Vatrogasci su snaga našeg grada

Posted By Gorica.hr On 11.05.2014. @ 20:33 In Vijesti | Comments Disabled

vatrogasci1 [1]Velikogorički vatrogasci svih uzrasta, iz svih društava koja djeluju na području našeg grada, po prvi puta su se okupili na jednom mjestu ovoga vikenda na Smotri vatrogastva Grada Velike Gorice.

U Turopolju je aktivno oko 1 300 vatrogasaca, a vatrogasna društva broje i pomladak od šestotinjak djece i mladeži. Svi oni djeluju kroz 28 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu Velike Gorice, a zajedno čine Vatrogasni zajednicu grada Velike Gorice koja je s Gradom po prvi puta organizirala ovu smotru za koju se već najavljuje da će biti tradicionalna.

- Red je da na jednom mjestu, u povodu sv. Florijana, da se nađemo, da se družimo i da našim sugrađanima pokažemo da iza njih stoji organiziranost, iskustvo, operativnost i znanje vatrogastva, kao i tehnika, da bi se građani osjećali sigurno u svome gradu – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Na smotri se postrojilo preko 600 vatrogasaca koji su pokazali i 55 vozila kojima raspolažu vatrogasne snage Velike Gorice – od starog FAP-a do modernih navalnih vozila. Vatrogasna vozila prošla su u koloni Velikom Goricom, a kod Tržnog centra dočekali su ih mladi i stariji vatrogasci koji su predvođeni zastavama društava i limenom glazbom krenuli prema Muzeju Turopolja gdje su se postrojili na Trgu kralja Tomislava.

- Htjeli smo pokazati našim građanima da smo jedna velika snaga koja je spremna u svako vrijeme i u svako doba pomoći našim građanima. Mnogi od njih ni ne znaju koliko smo brojni i dobro opremljeni kao zajednica – kaže Ivica Kovačić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

- Zadnjih godina se pokazujemo samo u nekim teškim situacijama, odnosno u situacijama poplava, skidanja snijega, čišćenja snijega. U tim situacijama kad su ljudi jako napeti, pa smo onda mislili na neki način pokazati građanima koji ovise o nama s čim to Grad Gorica danas raspolaže – objasnio je Borislav Turan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice i zapovjednik JVP.

Nakon smotre vatrogasci su druženje uz ručak, a brojna vozila nastavili su razgledati znatiželjni Velikogoričani.

Prvi gorički sajam vatrogastva

Mjesec zaštite od požara nastavlja se s brojnim aktivnostima vatrogasaca, a po prvi puta u Velikoj Gorici od 23. do 25. svibnja u našem gradu će se održati sajam kriznog upravljanja Protecta2014 na kojem će u prvom planu biti izlagači s vatrogasnom opremom. Uz to na prostoru oko nove sportske dvorane, mjesta održavanja Protecte2014, održat će se i vatrogasna natjecanja te demonstracije spašavanja vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

vatrogasci2 [2]vatrogasci3 [3]vatrogasci4 [4]vatrogasci5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2014/05/vatrogasci-su-snaga-naseg-grada/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vatrogasci13.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vatrogasci23.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vatrogasci31.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vatrogasci42.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/vatrogasci51.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal