Grad Velika Gorica

Najave

Smotra vatrogastva Grada Velike Gorice

vatrogasci1Grad Velika Gorica i Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice organiziraju Smotru vatrogastva u Velikoj Gorici, a u povodu obilježavanja mjeseca svibnja – mjeseca zaštite od požara. U Smotri sudjeluju sva vatrogasna društva s područja Velike Gorice i Javna vatrogasna postrojba. Ovom Smotrom prikazat će se sva raspoloživa vozila i oprema te veliki broj vatrogasaca, vatrogasne djece i mladeži.

Smotra će biti održana sutra, u subotu 10. svibnja, s početkom u 10:00 sati. Okupljanje i formiranje vozila biti će na prostoru kod Javne vatrogasne postrojbe. Povorka vozila kreće u 10:00 sati i prolazi kroz cijelu Veliku Goricu. Na Trgu kralja Petra Krešimira IV kolona vozila spaja se sa pješaštvom i zajedno se kreću prema Trgu kralja Tomislava gdje će biti održana sama Smotra vatrogastva.

Za vrijeme održavanja Smotre vatrogastva u Velikoj Gorici, od 10 do 13 sati vrijedit će posebna regulacija prometa. Bit će zatvoren Trg kralja Tomislava od križanja s Trgom kralja P. Krešimira IV do križanja sa Šetalištem F. Lučića. Obilazni pravac za vođenje linija javnog gradskog prijevoza putnika sa terminala Velika Gorica bit će Sisačkom ulicom, obilaznicom Velike Gorice (Avenija Pape Ivana Pavla II), Ulicom Hrvatske bratske zajednice te Zagrebačkom ulicom. Iz smjera Zagreba linije javnog gradskog prijevoza odvijati će se bez ograničenja.