Grad Velika Gorica

Vijesti

Pučko učilište dobilo pristupnu rampu za osobe s invaliditetom

rampa1Grad Velika Gorica prijatelj je osoba s invaliditetom i svakodnevno radi na realizaciji, sada već druge donesene, Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom. Tako je uklonjena još jedna barijera – ulazak u Pučko otvoreno učilište, koje jod jučer ima rampu kojom osobe u kolicima mogu nesmetano ući u zgradu POU.

Prva se njome koristila pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, koja je nakon otvorenja rampe u gradskoj vijećnici održala i tribinu o radu Ureda pravobraniteljice i načinu na koji taj ured pomaže osobama s invaliditetom. – Svjestan sam potreba za uključivanjem osoba s invaliditetom u sve segmente društva, a u tome mi pomaže i moj savjetnik Darko Matić koji je i operativac u brojnim projektima, na čemu mu zahvaljujem i ovom prilikom.

- Grad ima Strategiju po kojoj postupa i mogu istaknuti zadovoljstvo dosad učinjenim, ali i obećati kako nećemo stati već ćemo nastaviti raditi na uklanjanju barijera i izjednačavanju mogućnosti osobama s invaliditetom u našoj velikoj Gorici – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, dok je pravobraniteljica izrekla pohvale gradu uz napomenu kako svaki puta kada dođe u Veliku Goricu vidi novi projekt i napredak u radu.

rampa2rampa3rampa4rampa5