Grad Velika Gorica

Najave

Protecta 2014 - sajam vatrogastva u Gorici

vatrogasci4Sajam Protecta 2014 donosi proširenje ponude međunarodne konferencije Dana Kriznog upravljanja koju organizira Veleučilište Velika Gorica pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, u hotelu Aristos 22. i 23. svibnja 2014.

Prostor nove sportske dvorane u Velikoj Gorici od 23. do 25. svibnja okupirat će vatrogasna i hitna vozila, oprema koja se koristi u hitnim intervencijama, a posjetitelji će vidjeti i demonstracije spašavanja iz gorućeg automobila te vatrogasno natjecanje djece i odraslih.

Sajam će omogućiti poslovnim subjektima i državnim institucijama da ostvare nove poslovne suradnje te prošire nove spoznaje iz područja struke, a posjetitelje će informirati i o djelovanju na područjima civilne zaštite i upravljanja u kriznim situacijama. Cilj sajma je okupiti sve važne poslovne subjekte koji djeluju na području proizvodnje i prodaje zaštitne opreme, opreme za prevenciju i suzbijanje požara, te proizvođače strojeva, vozila i opreme u području civilne zaštite i spašavanja.

Vatrogasna natjecanja djece i seniora

Uz prodajno-izložbeni dio sajma ključan stručnoj javnosti, Protecta 2014 će za širu javnost donijeti niz zanimljivih događaja kroz pokazne vježbe, simulacije djelovanja u hitnim intervencijama te vatrogasna natjecanja. Upravo će tako u subotu 24. svibnja u 16 sati vatrogasci JVP Velika Gorica demonstrirati spašavanje iz gorućeg automobila.

U nedjelju 25. svibnja od 10 sati očekuje nas vatrogasno natjecanje djece, a od 14 sati na natjecateljski poligon će izaći odrasli. Uz medalje i pehare, najbolje ekipe očekuju i nagrade izlagača.

Sve informacije o sajmu Protecta 2014 u Velikoj Gorici možete pronaći na službenoj web stranici sajma www.sajamprotecta.hr. Ulaz na sajam je besplatan, a sajam je otvoren u petak od 12 do 19 sati te za vikend od 8 do 18 sati.

protectavgdanasslika