Grad Velika Gorica

Obavijesti

Prikuplja se pomoć za poplavljena područja

poplavaU župi Blaženog Alojzija Stepinca, prostorijama Crvenog križa, te Izviđača TUR-a prikuplja se pomoć za mještane slavonskih sela koji su zbog poplava ugroženi.

Velike poplave koje još traju u dijelovima Hrvatske, Bosni i Hercegovini i Srbiji nanijele su ogromne štete unesrećenim stanovnicima, stoga se organizira prikupljanje pomoći za poplavljena područja.

Danas 18. svibnja od 16 do 20 sati, te sutra od 16 do 20 sati u kripti crkve Blaženog Alojzija Stepinca prikuplja se pomoć za unesrećene stanovnike u Slavoniji.

Također, u uredskim prostorijama Izviđača TUR-a (iza Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica, Kurilovečka 48) danas u periodu od 17 do 20 sati prikupljat će se potrebne stvari, a od 15 sati Gradska organizacija Crvenog križa Velika Gorica u svojim prostorijama (stara općina kraj Muzeja Turopolja) ima dežurstvo te prima donacije.

Dobrodošle su trajne namirnice, flaširana voda, konzervirana hrana, svijeće, čizme, pribor i sredstva za higijenu, baterije, ulje, deke, vreće za spavanje, pelene, pribor za čišćenje, metle, maske za prašinu, krpe, gumene rukavice, i druge stvare koje bi mogle koristiti ljudima na tom području.

poplava