Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvorena nova zgrada Veleučilišta Velika Gorica

veleuciliste1Veleučilište Velika Gorica obilježava deset godina od svoga osnutka, deset godina rada i visokoškolskog obrazovanja. Najveći događaj u sklopu obilježavanja prvog desetljeća rada svakako je otvorenje novih prostora Veleučilišta.

Novu zgradu otvorio je predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji je istaknuo kako neizmjerno cijeni ono što se u Velikoj Gorici radi na planu obrazovanja. Pohvalio je rad Veleučilišta koje je, kako kaže, uspjelo u onome što mnogima na istoj razini obrazovanja nije prošlo za rukom. „Napravili ste vidljivu razliku u studijima u odnosu na nešto što je standardno i uobičajeno i što susrećemo na sveučilištima i veleučilištima, i ta je razlika bila odlična u smislu povezanosti s tržištem rada i potrebom za nekim specifičnim strukama. Nadam se da ćete ići i dalje u tom pravcu – rekao je Josipović.

Predsjednik Josipović pohvalio je čelne ljude grada koji su pridonijeli radu ove visokoobrazovne institucije. „Nas koji smo u politici se sutra nitko neće sjećati i cijeniti nas po tome s koliko smo strasti napadali svoje političke oponente. Sjetit će nas se po onome što smo ostavili iza sebe za opće dobro, a Veleučilište u Velikoj Gorici i ova zgrada koju otvaramo su nešto po čemu će vas, prije svega, generacije pamtiti po dobrome – istaknuo je predsjednik Josipović koji je u novootvorenim prostorima održao i prvo predavanje za studente Veleučilišta.

Preseljenjem u nove prostore uređenje nije završeno: osim izgradnje nove zrcalne zgrade u Zagrebačkoj koju će Veleučilište raditi u sljedećoj fazi, Grad Velika Gorica će riješiti pitanje cijelog okoliša ove zgrade. „Postali smo gradom visokog obrazovanja, obogatili smo svoj društveni ali i gospodarski život. Ono čemu težimo je formiranje jedne cjeline koja može biti kampus, čime smo još korak bliže projektu Gorica – sveučilišni grad iz našeg programa Gorica 2020. S razvojem Veleučilišta, novim studijskim grupama i svim aktivnostima koje će Grad poduzeti, u tom cilju ćemo i uspjeti – najavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Visoke uzvanike pozdravio je i dekan Veleučilišta Ivan Toth.

„Dobili smo deset učionica u koje može stati 600 studenata, od kojih je za tri predviđeno da postanu računalni kabineti, tu je i osam nastavnih kabineta, arhiva te vijećnica. Veleučilište će sada moći još kvalitetnije organizirati nastavu za oko 1500 studenata na pet stručnih preddiplomskih i tri diplomska specijalistička stručna studija. Projekt je vrijedan gotovo 20 milijuna kuna i on je simbol zajedničkog nastojanja Veleučilišta i Grada Velike Gorice da i ovoj, i svim budućim generacijama studenata, postavimo čvrste temelje za nove uspjehe koje će graditi svojom pameću, upornošću, radošću i znanjem kojeg će ovdje steći – rekao je dekan Toth.

veleuciliste2veleuciliste3veleuciliste4veleuciliste5