Grad Velika Gorica

Vijesti

Ostvareni kontakti između goričkih i turskih poduzetnika

turska1Velikogorički gospodarstvenici (Kova, Roto kruna, Meridijan 16 i Radovan Petrović, proizvodnja pčelinjih proizvoda) vratili su se iz službenog posjeta Turskoj, gdje su boravili na poziv tamošnjeg udruženja gospodarstvenika TUSKON.

TUSKON je najveća i najraširenija nevladina organizacija u Turskoj poslovnoj zajednici. Uz stalnu prisutnost u turskim poslovnim krugovima, posjeduje iznimno razvijene kapacitete međunarodnog poslovnog umrežavanja zahvaljujući predstavništvima, partnerima i dopisnicima u više od 140 zemalja.

Tijekom tri dana boravka, susreli su se s brojnim turskim gospodarstvenicima te u međusobnim poslovnim kontaktima razmijenili iskustva i mogućnosti buduće suradnje. U delegaciji su bili i predstavnici Grada Velike Gorice, a na gospodarskom forumu pročelnica Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije, Nikolina Nežić održala je prezentaciju o potencijalima koje Velika Gorica nudi zainteresiranim investitorima.

Najviše interesa iskazano je za eventualnim investiranjem u gradsku gospodarsku zonu Rakitovec i Vukovinsko polje, koja je u vlasništvu tvrtke Meridian 16. U obilasku tvornica u gradu Corlu, kao i na gospodarskom forumu, sudjelovala je i Marta Nakić-Vojnovič, savjetnica konzula Republike Hrvatske u Istanbulu, koja je istaknula podršku ostvarenim kontaktima i mogućnostima međusobne suradnje goričkih i turskih poduzetnika.

turska2turska3turska4turska5